De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bapao met oosters gekruide reepjes

Zachte bapao met een heerlijke plantaardige vulling van groenten en oosters gekruide reepjes. Dat wil je proeven!

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
vegan Bao

Een recept van

Mikko Kuiper

Mikko Kuipers

Bao buns komen oorspronkelijk uit China maar inmiddels zijn we er in Nederland ook gek op. De combinatie tussen het ietwat zoete deeg en de hartige vulling is heerlijk. Ik deel mijn recept inclusief eigen bapaodeeg.

Bereidingswijze

Vulling

  1. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringen.

  2. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalot, knoflook, koriander en komijn. Voeg de Vivera Plantaardige No Beef Reepjes toe en bak mee. 

  3. Voeg de winterpeen toe aan de pan en bak mee voor circa 5 minuten. 

  4. Blus de pan af met de ketjap en voeg de ringetjes bosui toe. Breng het geheel op smaak met zout.

Bapao

  1. Voeg het water in een kom samen met het gist en de suiker. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng goed door elkaar tot een glad geheel.

  2. Voeg een snufje zout en de olie toe. Kneed tot een samenhangend geheel. Dek de kom af met een vochtige doek en laat rusten voor circa 60 minuten op een warme plek.

  3. Druk de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 4 bollen.

  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

  5. Maak de bolletjes plat. Doe de Vivera plantaardige No Beef Reepjes in het midden van het deeg en vouw dicht. Bestrijk met wat amandelmelk en sesamzaad. Laat circa 10 tot 15 minuten rusten.

  6. Bak de bapao's voor circa 15 tot 20 minuten in de oven.
     

    Gebruik eventueel kant-en-klare bao buns om het recept sneller op tafel te zetten.

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.