De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Aziatische toverballen - kipgehaktballetjes in slablaadjes

Was, droog en snijd de champignons in stukken. Maal ze fijn in de keukenmachine of hak ze heel fijn met een mes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook.

70 MIN
Aziatische toverballen - kipgehaktballetjes in slablaadjes
Roberta Pagnier

Bereidingswijze

Was, droog en snijd de champignons in stukken. Maal ze fijn in de keukenmachine of hak ze heel fijn met een mes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de gemalen champignons toe en bak 10 minuten, tot het vocht eruit gebakken is.

Laat afkoelen. Meng het kipgehakt in een kom met de champignons, panko, ei, hoisinsaus, zout en peper. Vorm 12 gehaktballetjes van het mengsel. Zet het gehakt afgedekt een half uurtje in de koelkast.

Bereid intussen de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de mango en avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenketchup met de chilisaus.

Haal de bladeren van de sla los. Bak de gehaktballetjes in een scheut olie mooi bruin en gaar.

Steek prikkertjes in de gehaktballen. Serveer ze evt. op een stuk bananenblad met de mihoen, geraspte wortel, mango, avocado en sla netjes gerangschikt op de borden. Geef voor iedereen een kommetje dipsaus erbij. Vul de slablaadjes met een beetje van alles.

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker