Aziatische toverballen - kipgehaktballetjes in slablaadjes

21
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
70 minuten totale tijd

Was, droog en snijd de champignons in stukken. Maal ze fijn in de keukenmachine of hak ze heel fijn met een mes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de gemalen champignons toe en bak 10 minuten, tot het vocht eruit gebakken is.

Laat afkoelen. Meng het kipgehakt in een kom met de champignons, panko, ei, hoisinsaus, zout en peper. Vorm 12 gehaktballetjes van het mengsel. Zet het gehakt afgedekt een half uurtje in de koelkast.

Bereid intussen de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de mango en avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de tomatenketchup met de chilisaus.

Haal de bladeren van de sla los. Bak de gehaktballetjes in een scheut olie mooi bruin en gaar.

Steek prikkertjes in de gehaktballen. Serveer ze evt. op een stuk bananenblad met de mihoen, geraspte wortel, mango, avocado en sla netjes gerangschikt op de borden. Geef voor iedereen een kommetje dipsaus erbij. Vul de slablaadjes met een beetje van alles.

Ingredienten

4
Personen

Voor de kipgehaktballetjes

  • 250 g champignons
  • 1 kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • zonnebloemolie of arachideolie
  • 300 g kipgehakt
  • 20 g panko (grof paneermeel) + extra voor paneren
  • 1 ei
  • 1 el hoisinsaus
  • 150 g mihoen
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 6 el tomatenketchup
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1 krop ijsbergsla
  • 150 g wortelrasp

Extra nodig

  • keukenpapier
  • keukenmachine
  • 12 leuke kleine houten prikkertjes
  • Optioneel: bananenblad om het gerecht op te presenteren
Geef je waardering
21