Paddenstoelen-shoarma
-
Verwarm de oven voor op 240 °C.
-
Meng de komijnpoeder, paprikapoeder, pimentpoeder, kruidnagel en chilivlokken met olijfolie in een ruime kom. Breng op smaak met peper en zout.
-
Trek de oesterzwammen in reepjes uit elkaar en meng door de kruidenolie heen. Laat 5 minuten staan.
-
Pers de tenen knoflook uit of hak fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en de gemarineerde oesterzwammen 5 á 6 minuten rondom op hoog vuur.
-
Bak de pita’s 4 minuten in de oven. Snijd de pita’s open en vul ze met de garnering en de paddenstoelen-shoarma. Serveer ze met een pittige yoghurtsaus.
Garnering
-
Snijd de rode kool in dunne reepjes en verdeel in een kom.
-
Knijp de citroen uit en meng samen met een snuf zout met de rode kool. Laat even staan.
-
Snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes en meng met de rode kool.
Pittige yoghurt
-
Meng in een schaaltje de yoghurt met de sriracha tot een pittige yoghurtsaus.
0 reacties