De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paddenstoel-shoarma

Chef Jet maakt in Lekker Snel! deze heerlijke vega variant van de bekende pita shoarma. Zo zet je het thuis ook op tafel!

Direct naar recept
Paddenstoelen-shoarma

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze shoarma is super lekker met een pittig yoghurt sausje. Het gerecht kun je ook heel makkelijk vegan maken, door plantaardige yoghurt te gebruiken!"

Bereidingswijze

Paddenstoelen-shoarma

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.

  2. Meng de komijnpoeder, paprikapoeder, pimentpoeder, kruidnagel en chilivlokken met olijfolie in een ruime kom. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Trek de oesterzwammen in reepjes uit elkaar en meng door de kruidenolie heen. Laat 5 minuten staan. 

  4. Pers de tenen knoflook uit of hak fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en de gemarineerde oesterzwammen 5 á 6 minuten rondom op hoog vuur.

  5. Bak de pita’s 4 minuten in de oven. Snijd de pita’s open en vul ze met de garnering en de paddenstoelen-shoarma. Serveer ze met een pittige yoghurtsaus.

Garnering

  1. Snijd de rode kool in dunne reepjes en verdeel in een kom.

  2. Knijp de citroen uit en meng samen met een snuf zout met de rode kool. Laat even staan.

  3. Snijd de tomaten en de komkommer in kleine blokjes en meng met de rode kool.

Pittige yoghurt

  1. Meng in een schaaltje de yoghurt met de sriracha tot een pittige yoghurtsaus.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.