Dit zou je iedere dag wel willen lunchen: Balik Ekmek de streetfood-sandwich uit de straten van Istanbul. Het broodje wordt geserveerd met een gebakken of gegrilde visfilet en verschillende soorten groenten. Eenvoudig om te maken en vooral hartstikke lekker! Karsu deelt haar recept.

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

Balik Ekmek

  • 100 g ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1/2 citroen
  • 4 doradefilets
  • 1/4 eetlepel zwarte peper
  • 1/4 eetlepel zout
  • 1 Turks brood
  • 50 g rucola
  • 1/4 eetlepel pul biber
  • 1/4 eetlepel sumak
  • olijfolie

Knoflooksaus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen

Extra nodig

  • grillpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 10 minuten

Stap 1: 
Snijd de ijsbergsla fijn. Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de citroen in parten. 

Stap 2: 
Bestrijk de dorades met olie, zout en peper. Verhit een grillpan en bak de vis in circa 4 minuten gaar aan beide kanten. 

Stap 3: 
Snijd het brood in kwarten. Beleg met de vis en garneer met de plakjes tomaat, sla, pul biber, sumak, en de halveringen ui. 

Knoflooksaus 

Rasp de citroen en pers de knoflook. Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook en citroen met elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer op het broodje met de gegrilde dorade. Garneer met de parten citroen.  

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Balik ekmek
Balik ekmek (sandwich vis)