Dit zou je iedere dag wel willen lunchen: Balik Ekmek de streetfood-sandwich uit de straten van Istanbul. Het broodje wordt geserveerd met een gebakken of gegrilde visfilet en verschillende soorten groenten. Eenvoudig om te maken en vooral hartstikke lekker! Karsu deelt haar recept.

Karsu Dönmez
grill

George Foreman Grill

De George Forman Grill leent zich perfect voor het grillen van een lekkere hamburger, kip, vis, brood, groenten en nog veel meer!  Koken was nog nooit zo makkelijk én leuk met deze handige tool van George Foreman. Door je ingrediënten tussen de twee platen te grillen, kan je minstens twee keer sneller aan tafel. Een ideale uitkomst tijdens drukke dagen. Laat je inspireren door dit lekkere grillgerecht.

Bekijk

Ingredienten

4
Personen

Balik Ekmek

  • 100 g ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1/2 citroen
  • 4 doradefilets
  • 1/4 eetlepel zwarte peper
  • 1/4 eetlepel zout
  • 1 Turks brood
  • 50 g rucola
  • 1/4 eetlepel pul biber
  • 1/4 eetlepel sumak
  • olijfolie

Knoflooksaus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen

Extra nodig

  • grill

Bereidingswijze

10 minuten

Stap 1: 
Snijd de ijsbergsla fijn. Pel en snijd de ui in halveringen. Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd de citroen in parten. 

Stap 2: 
Bestrijk de dorades met olie, zout en peper. Verhit de grill en bak de vis in circa 4 minuten gaar. 

Stap 3: 
Snijd het brood in kwarten. Beleg met de vis en garneer met de plakjes tomaat, sla, pul biber, sumak, en de halveringen ui. 

Knoflooksaus 

Rasp de citroen en pers de knoflook. Meng de mayonaise, yoghurt, knoflook en citroen met elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Serveer op het broodje met de gegrilde dorade. Garneer met de parten citroen.  

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

Balik ekmek
Balik ekmek (sandwich vis)