Pizzadeeg
-
Meng het gist met het water. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en meng met een vork.
-
Kneed het mengsel vervolgens met de hand tot een soepel deeg.
-
Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat rijzen voor circa 60 minuten rijzen.
-
Sla de lucht uit het deeg en verdeel over 4 bollen. Laat deze nogmaals rijzen voor circa 30 minuten.
Pizzasaus
-
Prak de tomaten fijn en breng op smaak met een snufje zout.
Pizza Finocchiona
-
Verwarm de oven voor op 240 graden. Plaats de pizzasteen in de oven.
-
Bestrooi het werkblad met de semolina. Rol twee bollen deeg uit. Verdeel de saus over de pizzabodems.
-
Snijd de rode peper in blokjes.
-
Verdeel de rode peper, het venkelzaad en de Violife Grated Mozzarella over de pizza’s. Bak de pizza’s één-voor-één in circa 10 minuten af op de pizzasteen.
-
Serveer de pizza’s met de verse basilicum.
Pizza Marinara
-
Verwarm de oven voor op 240 graden. Plaats de pizzasteen alvast in de oven.
-
Bestrooi het werkblad met de semolina. Rol twee bollen deeg uit. Verdeel de saus over de pizzabodems.
-
Halveer de tomaten. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Gris de oreganoblaadjes van de takjes.
-
Verdeel de tomaten, knoflook en oregano over de saus. Bak de pizza’s één-voor-één in circa 10 minuten af op de pizzasteen.
-
Serveer de pizza met de verse basilicum en een aantal druppels olijfolie.
0 reacties