De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ovenkip met mandarijn en knolselderij

Wil jij een spektakelstuk op tafel zetten tijdens Kerst? Dan zit je zeker goed met deze ovenkip met mandarijn en knolselderij. Zet het gerecht in de oven en geniet ondertussen van een drankje met je familie of vrienden.

60 MIN
Ovenkip met mandarijn en knolselderij

Een recept van

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 220°C. Spoel de kip van binnen en van buiten met koud water en dep droog met keukenpapier. Wrijf de kip in met de ras el hanout en zout en peper naar smaak en doe een paar plakjes mandarijn in de buikholte.

Verhit de olie in de braadslede en braad de kip rondom bruin aan. Voeg de knolselderij, de knoflook en de mandarijn toe en bak kort mee. Schenk de kippenbouillon erbij en zet de braadslede 50-60 minuten in de oven.

Controleer na 40 minuten of de kip niet te donker wordt. Dek eventueel af met een stuk aluminiumfolie. Controleer de kip op gaarheid door in het dikke gedeelte van een poot een prikker of vork te steken. Er moet helder vocht uit komen. Serveer de kip met de knolselderij en de mandarijn op een mooie schaal en bestrooi met de koriander en de munt. Snijd de kip aan tafel in stukken.

Tip: Lekker met couscous of tarly.

Tip: Geef de schotel nog meer kleur door er granaatappelpitten over te strooien.

Variatietip: Steek onder de huid van de kip een paar plakjes mandarijn en blaadjes koriander zo ziet de kip er nog feestelijker uit!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker