Stappenplan
-
Schil de aardappelen. Breng een pan water aan de kook. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten gaar.
-
Pel en snipper de ui. Snijd de chorizo in kleine blokjes.
-
Bak de chorizo in een droge koekenpan in 6 minuten knapperig. Bewaar de chorizo in een kommetje tot gebruik.
-
Fruit in het bakvet van de chorizo de ui tot deze zacht is.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
-
Giet de zoete aardappelen af. Stamp daarna in de pan tot een puree. Breng de puree op smaak met de mosterd, peper en zout.
-
Hak de rucola grof door en meng samen met de gebakken uien en de helft van de chorizo door de zoete-aardappelpuree heen.
-
Verdeel de rucola-stamppot over de borden en bestrooi met de andere helft van de chorizo en de geroosterde pijnboompitten.
1 reactie
Ik heb ipv de chorizo (worst), plakjes genomen omdat er geen worst was, ook voor een bite heb ik 5 chorizo "knabbel" worstjes genomen, deze ontvelt en stukjes gesneden.
De plakjes opgerold en deze dan ook in stukjes geneden.
Eerst de "grove" stukjes erin ff bakken en dan de rest van de chorizo...
Eruit halen en dan de Ui..
Met het stampen van de aardappel, heb ik ook een lepel creme fraiche toegevoegd..
Super lekker, echt een aanrader