Niet één, niet twéé maar driedubbele chocoladecupcakes. Geloof ons, na een hap van deze heerlijke cakejes ben je verkocht. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Cake

  • 160 g bloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 7 g bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 150 g lichte basterdsuiker
  • 80 g gecondenseerde melk
  • 120 ml volle melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 el vanille-extract

Topping

  • 150 g witte chocolade
  • 150 g pure chocolade
  • 4 eiwitten
  • 250 g suiker
  • 350 g boter
  • 1 mespunt zout
  • 1 el vanille-extract

Garnering

  • 100 g hagelslag
  • 100 g witte chocolade
  • 20 g cacaonibs

Extra nodig

  • cupcaketray + papieren vormpjes
  • 2 spuitzakken (1 met gladde- en 1 met kartelspuitmondje)

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Cake 

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de vormpjes over de cupcaketray. Zeef de bloem en de cacao- en bakpoeder boven een kom. Meng het zout en de suiker erdoor. 

Stap 2: 
Meng in een andere kom de gecondenseerde melk, melk, olie, ei en vanille-extract. 

Stap 3: 
Roer beide mengsels door elkaar tot een beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cupcakes circa 25 minuten in de oven. Laat de cakejes na het bakken volledig afkoelen. 

Topping 

Stap 1: 
Smelt de witte en de pure chocolade apart van elkaar.  

Stap 2: 
Meng in een kom de eiwitten met de suiker en roer dit ‘au bain-marie’ tot handwarm. Klop de eiwitten in de mixer met de garde vervolgens tot stijve pieken. Voeg in gedeeltes de boter toe aan het eiwitschuim. Laat dit zeker 10 minuten doorkloppen. Voeg het zout en de vanille toe. 

Stap 3: 
Verdeel de botercrème over 2 kommen. Meng door de ene helft de gesmolten witte chocolade en door de andere helft de pure chocolade. 

Stap 4: 
Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de wittechocoladecrème. Vul een andere spuitzak met een kartelspuitje met de purechocoladecrème. 

Decoratie 

Stap 1: 
Smelt en tempereer de witte chocolade en spuit hiervan met een klein spuitzakje 12 kringeltjes op bakpapier. 

Stap 2: 
Bestrooi met wat cacaonibs voordat de chocolade stolt en laat de chocolade volledig uitharden. 

Opbouw 

Stap 1: 
Spuit op elk cakeje een dot wittechocoladecrème en bestrooi deze lichtjes met hagelslag. Laat deze crème even stevig worden in de koelkast (of heel even in de diepvries) voordat je verder gaat. 

Stap 2: 
Spuit vervolgens een mooie hoge rozet of toef purechocoladecrèmebovenop de witte dot. 

Stap 3: 
Decoreer de cupcakes met de chocoladedecoratie of gebruik iets met jouw favoriete chocolade.

Geef je waardering

61
Driedubbele chocoladecupcakes
Driedubbele chocoladecupcakes