Deze heerlijke vegetarische stoofpot met burrata staat al binnen een half uur op tafel. En het recept bevat ook nog eens boordevol groente. Dat wil je maken!

Ingredienten

4
Personen

  • 2 paprika’s
  • 2 aubergines
  • 4 kleine bollen burrata
  • 400 g tomaten uit blik
  • 125 g tomatentapenade
  • 1 ui
  • 3 takjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

30 minuten
  1. Snipper de ui en snijd de aubergine en paprika in grove stukken.
  2. Verhit in een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak de ui goudbruin. Voeg de aubergine en paprika toe en bak deze circa 4 minuten mee.
  3. Schep de tomaten uit blik door het groentemengsel en laat dit met de deksel op de pan voor circa 20 minuten stoven totdat de paprika en aubergine zacht zijn.
  4. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout.
  5. Schep in diepe borden en verdeel de tomatentapenade en burrata. Garneer met de basilicum.

Geef je waardering

vegetarisch stoofpotje met burrata