Stap 1:
Verwarm de airfryer voor op 175ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen.
Stap 2:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Hak de tijm. Was de spinazie. Plaats de bakvorm in de airfryer. Verwarm een eetlepel olijfolie in bakvorm en bak de helft van de spinazie. Voeg de tweede helft pas toe wanneer de eerste helft is geslonken. Voeg dan de ui, knoflook en tijm toe en fruit glazig in circa 2 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe en eventueel een scheutje water. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 3:
Smelt de boter in een klein pannetje. Voeg de bloem toe en gaar al roerende voor circa 2 minuten. Voeg terwijl je roert met een garde, beetje voor beetje, de koude volle melk toe, tot een dikke, gladde witte saus ontstaat. Smelt 120 gram blauwe kaas in de saus en breng op smaak met peper.
Stap 4:
Doe eerst een laagje spinazie-tomatensaus in de ovenschaal (of de bakvorm), vervolgens een laagje lasagne en als laatst een laagje van de blauwe-kaassaus. Herhaal totdat de ingrediënten op zijn en eindig met een laag blauwe-kaassaus. Strooi tussendoor de pijnboompitten tussen de lagen.
Stap 5:
Verbrokkel de overgebleven blauwe kaas eroverheen en bestrooi met de paneermeel. Druppel of bestrijk er nog wat olie overheen. Bak de lasagne in de airfryer in circa 12 minuten goudbruin en gaar.
0 reacties