Op zoek naar een lekker cake-recept? Deze yoghurtcake is écht heel erg lekker. Verfrissend, lekker en makkelijk om te maken. Aan de slag! Ben je echt een fan van cake? Bekijk hier meer cake recepten

Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

8
Porties

  • 125 ml volle yoghurt
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 150 g suiker
  • zout
  • 3 eieren
  • 210 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g blauwe bessen

Topping

  • 200 g roomkaas
  • 75 g zachte ongezouten roomboter
  • 180 g poedersuiker + extra voor bestuiven
  • 1 citroen
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g rode bessen
  • Paar takjes munt

Extra nodig

  • Keukenmachine, handmixer, ingevette met bloem bestoven cakevorm, zesteur

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 50 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
     
  2. Mix de yoghurt, olie, suiker, een snuf zout en de eieren glad. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel door het beslag. Spatel de bessen erdoor.
     
  3. Schenk het beslag in de cakevorm. Bak in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
     
  4. Mix ondertussen de roomkaas en de boter in een grote kom. Mix beetje bij beetje de poedersuiker erdoor.
     
  5. Trek met een zesteur schilletjes van de citroenschil en bewaar. Pers de helft van de citroen boven het roomkaasmengsel uit en meng. Bewaar in de koelkast.
     
  6. Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen.
     
  7. Bestrijk de bovenkant van de cake met het roomkaasmengsel en leg er de blauwe en rode bessen op, bestrooi met de citroenzest. Steek er topjes munt in. Bestuif met een beetje poedersuiker.

    Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

104
Yoghurtcake met bessen
Yoghurtcake met bessen