- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Mix de yoghurt, olie, suiker, een snuf zout en de eieren glad. Zeef het bakmeel boven de kom en spatel door het beslag. Spatel de bessen erdoor.
- Schenk het beslag in de cakevorm. Bak in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
- Mix ondertussen de roomkaas en de boter in een grote kom. Mix beetje bij beetje de poedersuiker erdoor.
- Trek met een zesteur schilletjes van de citroenschil en bewaar. Pers de helft van de citroen boven het roomkaasmengsel uit en meng. Bewaar in de koelkast.
- Haal de cake uit de oven en laat helemaal afkoelen.
- Bestrijk de bovenkant van de cake met het roomkaasmengsel en leg er de blauwe en rode bessen op, bestrooi met de citroenzest. Steek er topjes munt in. Bestuif met een beetje poedersuiker.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
yoghurtcake met bessen
Een recept van
Op zoek naar een lekker cake-recept? Deze yoghurtcake is écht heel erg lekker. Verfrissend, lekker en makkelijk om te maken. Aan de slag! Ben je echt een fan van cake? Bekijk hier meer cake recepten.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Wat Eten We Vandaag?
‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties