De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vitello tonnato

Vitello tonnato is zo'n typisch lekker Italiaans voorgerecht: simpel, snel en bomvol smaak. Maakt het thuis met het recept van 24Kitchen-chef Hugo!

15 MIN
vitello tonnato

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

"Vitello Tonnato geef ik altijd nét iets extra's geven door de kappertjes eventjes te frituren in de koekenpan. Zo lekker!"

Bereidingswijze

Tonnato-saus

  1. Laat de tonijn uitlekken.

  2. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus.

  3. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Vitello

  1. Verdeel de plakjes kalfsfricandeau over de borden. Smeer een laagje tonnato-saus op het vlees.

  2. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en (gefrituurde) kappertjes en breng op smaak met peper.

Wat is vitello tonnato?

"Simpel. Dat is vitello tonnato. En als er één volk ter wereld is dat simpel tot een kunst heeft verheven, dan zijn het de Italianen wel. Zo ook bij dit lekkere Italiaanse voorgerecht. Veel meer dan in dunne plakken gesneden kalfsvlees (fricandeau) met een romige tonijnsaus is het niet. Maar kun jij het weerstaan om je bord niet helemaal leeg te schrapen? Maken dit recept!"

vitello tonnato

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker