Vitello Tonnato is zo'n typisch Italiaans voorgerecht: super makkelijk om te maken, in nog geen 15 minuten klaar en mamma mia, zó lekker! Trakteer je gasten (en jezelf) op dit verrukkelijke bordje vitello tonnato bij de lunch of voorgerecht.

Hugo Kennis

Wat is vitello tonnato?

Simpel. Dat is vitello tonnato. En als er één volk ter wereld is dat simpel tot een kunst heeft verheven, dan zijn het de Italianen wel. Zo ook bij dit lekkere Italiaanse voorgerecht. Veel meer dan in dunne plakken gesneden kalfsvlees (fricandeau) met een romige tonijnsaus is het niet. Maar kun jij het weerstaan om je bord niet af te likken?

Maken dus, dit vitello tonnato-recept!

Ingredienten

4
Personen

Tonnato-saus

  • 1 blikje tonijn
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 3 ansjovisfilets uit blik
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper

Vitello

  • 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Tonnato-saus

Stap 1:

Laat de tonijn uitlekken.

Stap 2:

Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus.

Stap 3:

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Vitello

Stap 1:

Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees.

Stap 3:

Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

Geef je waardering

2760
vitello tonnato