Korma-currypasta
-
Verhit een droge koekenpan en rooster het korianderzaad, komijnzaad en de kardemompeulen 1-2 minuten. Laat even afkoelen.
-
Haal het zaad uit de kardemompeulen.
-
Pel en snijd de ui grof. Pel de knoflook. Rasp de gember.
-
Doe de geroosterde specerijen in een keukenmachine met de ui, knoflook, gember, kurkuma, kaneel, chilivlokken, amandelpasta, tomatenpuree, zout, ahornsiroop, sap van een halve limoen en de zonnebloemolie.
-
Mix tot een gladde dikke currypasta (voeg eventueel water toe als het te droog is).
Kikkererwtencurry
-
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper.
-
Laat de kikkererwten uitlekken maar bewaar het vocht.
-
Verwarm een scheut olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper 3-4 minuten.
-
Voeg de korma-currypasta toe en bak 2 minuten mee.
-
Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.
-
Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Voeg eventueel water toe voor de gewenste dikte.
Geroosterde savooiekool
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
-
Snijd de savooiekool in grove parten.
-
Meng de olijfolie met paprikapoeder, zout en peper en wrijf de kool hiermee in.
-
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kool rondom bruin.
-
Schep uit de pan en verdeel over de bakplaat. Rooster 20 minuten tot de randen goudbruin en knapperig zijn en de kool zacht en gaar is.
-
Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Zet apart.
Vegan kerrie-mayonaise
-
Doe de olie met de specerijen in een steelpan. Verwarm en draai dan het vuur uit. Laat het liefst een nacht staan.
-
Giet de olie voorzichtig in een fles of maatbeker. Laat de specerijen in de pan, die gooi je weg.
-
Doe de aquafaba, sushi-azijn en zout in een andere hoge maatbeker.
-
Mix met een staafmixer en schenk langzaam de olie erbij (blijf mixen) zodat je een gebonden mayonaise krijgt.
Serveren
-
Bestrijk de kool met vegan kerrie-mayo en bestrooi met kokos.
-
Serveer de kikkererwtencurry in diepe borden en leg de geroosterde savooiekool erbovenop.
-
Garneer met gesneden rode peper en verse koriander.
0 reacties