De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kikkererwtencurry

Dit recept is perfect wanneer je snel een complete maaltijd op tafel wilt zetten. De currypasta maak je in één keer en de rest van het gerecht staat daarna zo klaar. Een handig basisrecept voor doordeweekse dagen!

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kikkererwtencurry

Een recept van

  • Hugo Kennis

    Hugo Kennis de Brigade
  • Geneal Harreman

    Geneal Harreman 24Kitchen de Brigade

"Extra eiwitten? Voeg blokjes tofu toe zonder extra werk!"

Bereidingswijze

Korma-currypasta

  1. Verhit een droge koekenpan en rooster het korianderzaad, komijnzaad en de kardemompeulen 1-2 minuten. Laat even afkoelen. 

  2. Haal het zaad uit de kardemompeulen.  

  3. Pel en snijd de ui grof. Pel de knoflook. Rasp de gember.  

  4. Doe de geroosterde specerijen in een keukenmachine met de ui, knoflook, gember, kurkuma, kaneel, chilivlokken, amandelpasta, tomatenpuree, zout, ahornsiroop, sap van een halve limoen en de zonnebloemolie.  

  5. Mix tot een gladde dikke currypasta (voeg eventueel water toe als het te droog is). 

    Deze currypasta is 1 week houdbaar in een afgesloten potje of vul een ijsblokjesvorm en bewaar in porties in de vriezer.

Kikkererwtencurry

  1. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper.  

  2. Laat de kikkererwten uitlekken maar bewaar het vocht.  

  3. Verwarm een scheut olie in een braadpan en fruit de ui, knoflook en rode peper 3-4 minuten. 

  4. Voeg de korma-currypasta toe en bak 2 minuten mee.

  5. Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en laat 10 minuten zachtjes stoven.

  6. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Voeg eventueel water toe voor de gewenste dikte.

Geroosterde savooiekool

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).

  2. Snijd de savooiekool in grove parten.

  3. Meng de olijfolie met paprikapoeder, zout en peper en wrijf de kool hiermee in.

  4. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de kool rondom bruin. 

  5. Schep uit de pan en verdeel over de bakplaat. Rooster 20 minuten tot de randen goudbruin en knapperig zijn en de kool zacht en gaar is. 

  6. Rooster de kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Zet apart.

Vegan kerrie-mayonaise

  1. Doe de olie met de specerijen in een steelpan. Verwarm en draai dan het vuur uit. Laat het liefst een nacht staan. 

  2. Giet de olie voorzichtig in een fles of maatbeker. Laat de specerijen in de pan, die gooi je weg.

  3. Doe de aquafaba, sushi-azijn en zout in een andere hoge maatbeker.

  4. Mix met een staafmixer en schenk langzaam de olie erbij (blijf mixen) zodat je een gebonden mayonaise krijgt.

Serveren

  1. Bestrijk de kool met vegan kerrie-mayo en bestrooi met kokos. 

  2. Serveer de kikkererwtencurry in diepe borden en leg de geroosterde savooiekool erbovenop. 

  3. Garneer met gesneden rode peper en verse koriander.  

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.