Miljuschka: "Een limoentaart met roomkaas daar gaat mijn hart natuurlijk sneller van kloppen. Je serveert de taart bevroren dus het is een ideaal recept voor een zomerse verjaardag."

Miljuschka Witzenhausen
miljuschka in mexico

Kijk elke maandag naar een nieuwe aflevering van Miljuschka in Mexico op 24Kitchen, kanaal 24!

Ingredienten

12
Personen

  • 4 limoenen, rasp en sap
  • 300 g koekjes
  • 400 ml gecondenseerde melk
  • 400 g roomkaas
  • 100 ml slagroom

Extra nodig

  • Bakvorm 20 cm bekleed met bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 3 uur en 20 minuten

Stap 1:
Meng de roomkaas, gecondenseerde melk, limoensap en -rasp. 
Klop ongeveer 10 minuten totdat het mengsel dikker is geworden van structuur. 

Stap 2:
Verdeel een laag van het limoenmengsel over de bodem. Beleg dit daarna met een laag koekjes. Herhaal dit totdat je geen mengsel meer over hebt. 

Stap 3:
Zet 3 uur weg in de vriezer. 

Stap 4:
Verdeel koekjes over de taart en versier met een mooi plakje limoen. 

Stap 5:
Snijd de bevroren taart aan met een warm mes. 

Geef je waardering

384
Carlota de limon HOR.
Carlota de limon VERT