Rudolph van Veen

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g zelfrijzend bakmeel

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 4 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 2 el bloem

Mokkacrème

  • 70 ml espresso
  • 30 g suiker
  • 250 g boter
  • 60 g poedersuiker

Decoratie

  • chocoladedecoratie
  • nougatine

Extra nodig

  • ronde bakvorm van 24 centimeter doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Cake
Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Meng, met de mixer, de boter met de suiker. Voeg één voor één de eieren toe en meng de bloem en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Schenk het beslag in een ingevet bakblik met op de bodem ingevet bakpapier. Bak de cake inde oven in circa 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en snijd de cake in drie plakken.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg en het uitgeschraapte stokje aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker los, voeg de bloem toe en roer het glad. Schenk de hete melk erop, schenk terug in de pan en maak al roerende gaar. Verwijder het vanillestokje en laat de banketbakkersroom afkoelen maar niet ijskoud worden.

Mokkacrème
Kook de espresso met de suiker in tot er nog circa 2 eetlepels over zijn. Draai de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de ingekookte espresso toe aan de boter en roer tot de boter egaal van kleur is. Meng twee derde van de banketbakkersroom erdoor.

Mokkataart
Besmeer de onderste plak cake met de resterende banketbakkersroom. Leg de volgende plak cake erop en besmeer deze met mokkacrème. Leg de bovenkant op de taart en besmeer hem en de zijkanten van de taart met mokkacrème. Bedek de zijkanten met nougatine en spuit de resterende mokkacrème in kleine rozetten op de taart. Garneer naar eigen inzicht. 

Meer bakinspiratie? Bekijk hier andere heerlijke taartrecepten!

Geef je waardering

510
Mokkataart