Pastadeeg
-
Maak een berg van het meel op het aanrecht en maak een kuil in het midden. Breek de eieren erin en voeg het zout toe.
-
Klop de eieren met een vork los en meng beetje-bij-beetje het meel van de rand naar binnen.
-
Kneed met de hand 10 minuten tot het deeg soepel en elastisch is. Het deeg mag niet meer plakken.
-
Wikkel het pastadeeg in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten (leg het deeg in de koelkast als je het langer laat rusten).
-
Bestuif het aanrecht met meel. Verdeel het pastadeeg in 4 stukken en rol die heel dun uit. Gebruik hier eventueel de pastamachine voor.
-
Rol het uitgerolde pastadeeg op en snijd tot dunne spaghettislierten of draai er spaghetti van met de pastamachine.
-
Span een waslijntje of gebruik een pasta-droogrekje om de spaghetti minstens 15 minuten te laten drogen.
Spaghetti met witlof en venkelworst
-
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Halveer de witlof, snijd de harde kern eruit en snijd in grove stukken.
-
Verhit een koekenpan en rooster de walnoten. Schep uit de pan.
-
Breng voor de spaghetti een pan met ruim water aan de kook.
-
Verhit een scheutje olie in een braadpan. Pers het worstvlees uit de worst en bak in de pan bruin en gaar. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en laat 2-3 minuten zachtjes meebakken.
-
Voeg royaal zout toe aan het kokende water en kook de verse spaghetti in 2-3 minuten beetgaar (al dente).
-
Voeg de witlof toe aan de braadpan en roerbak een paar minuten mee.
-
Giet de spaghetti af en meng met de worst en witlof. Breng op smaak met citroenrasp, zout en peper.
-
Verdeel de spaghetti met witlof en worst over de borden en garneer met dotjes ricotta, de geroosterde walnoten en rasp er Parmezaanse kaas overheen.
0 reacties