De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spaghetti met witlof en venkelworst

Zelfgemaakte spaghetti met witlof en venkelworst is een heerlijk gerecht dat makkelijk indruk maakt. Perfect voor een etentje of een uitgebreide maaltijd.

60 min. voorbereidingstijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
Spaghetti met witlof en venkelworst

Een recept van

  • Hugo Kennis

    Hugo Kennis de Brigade
  • Jet van Nieuwkerk

    Jet van Nieuwkerk

"Vervang de venkelworst eens door een kruidige kipworst!"

Bereidingswijze

Pastadeeg

  1. Maak een berg van het meel op het aanrecht en maak een kuil in het midden. Breek de eieren erin en voeg het zout toe.  

  2. Klop de eieren met een vork los en meng beetje-bij-beetje het meel van de rand naar binnen.  

  3. Kneed met de hand 10 minuten tot het deeg soepel en elastisch is. Het deeg mag niet meer plakken.

  4. Wikkel het pastadeeg in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten (leg het deeg in de koelkast als je het langer laat rusten). 

  5. Bestuif het aanrecht met meel. Verdeel het pastadeeg in 4 stukken en rol die heel dun uit. Gebruik hier eventueel de pastamachine voor. 

  6. Rol het uitgerolde pastadeeg op en snijd tot dunne spaghettislierten of draai er spaghetti van met de pastamachine. 

  7. Span een waslijntje of gebruik een pasta-droogrekje om de spaghetti minstens 15 minuten te laten drogen. 

Spaghetti met witlof en venkelworst

  1. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes. Halveer de witlof, snijd de harde kern eruit en snijd in grove stukken. 

  2. Verhit een koekenpan en rooster de walnoten. Schep uit de pan.  

  3. Breng voor de spaghetti een pan met ruim water aan de kook.  

  4. Verhit een scheutje olie in een braadpan. Pers het worstvlees uit de worst en bak in de pan bruin en gaar. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en laat 2-3 minuten zachtjes meebakken. 

  5. Voeg royaal zout toe aan het kokende water en kook de verse spaghetti in 2-3 minuten beetgaar (al dente). 

  6. Voeg de witlof toe aan de braadpan en roerbak een paar minuten mee. 

  7. Giet de spaghetti af en meng met de worst en witlof. Breng op smaak met citroenrasp, zout en peper. 

    Voor extra smeuïge pasta haal je een kopje kookvocht uit de pan met spaghetti voor je het afgiet. Voeg toe als je de spaghetti mengt met de witlof en worst. 

  8. Verdeel de spaghetti met witlof en worst over de borden en garneer met dotjes ricotta, de geroosterde walnoten en rasp er Parmezaanse kaas overheen.   

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.