De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

taco's met chorizo

Een gourmet-gerecht met een Mexicaanse twist: taco's met chorizo.

30 min (voor)bereidingstijd
Taco's met chorizo

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Met een klein beetje voorbereiden heb je aan tafel binnen een mum van tijd je taco gevuld. Klein beetje pittig om je op te warmen tijdens de koude donkere dagen."

Bereidingswijze

Taco's met chorizo

  1. Verwarm de oven voor op 220˚C.

  2. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes van 1x 1 cm. Meng in een kom 3 el olie met een snuf zout, een draai peper, het gerookt paprikapoeder en cayennepeper. Voeg de aardappelblokjes erbij en meng goed.

  3. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal en rooster de aardappels in circa 10 minuten gaar. Schep halverwege het bakken een keer om.

  4. Pel en snijd de rode uien in smalle partjes. Snijd de chorizo in stukjes. Leg samen op een bord of schaal.

  5. Maak, voor de guacamole, de avocado’s schoon (bewaar de pitten). Prak het vruchtvlees in een kom. Pers de limoen erboven uit. Snijd de bieslook en korianderblaadjes en voeg toe. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijst en snijd fijn. Schep alles door elkaar en doe de guacamole over in een kom. Leg de pitten er tot gebruik in (dit voorkomt bruin kleuren)

  6. Doe de geroosterde zoete aardappel en oregano in bakjes. Doe ook de crème fraîche en ingelegde jalapeño in een klein kommetje. Pluk de korianderblaadjes en doe in een kom. Leg de tortilla’s op een bord.

Aan tafel

  1. Bak voor de vulling eerst de ui en chorizo in een scheutje olie. Voeg, als de uien zacht zijn, de aardappel met een snufje oregano erbij en verwarm.

  2. Verwarm de tortilla’s even op de plaat. Vul ze met een lepel guacamole, het chorizomengsel, crème fraîche, koriander en plakjes jalapeño.

    Ipv zachte maïstortilla’s kan je ook ‘onze’ harde taco’s nemen of kleine bloemtortilla’s.

    Taco in Mexico is een gevulde zachte maïstortilla. In NL worden harde tacoschelpen verkocht die je kan vullen. Neem je die? Bak ze dan even in de oven. De zachte tortilla’s kan je op de plaat van het gourmetstel verwarmen.

In Nederland worden rond de feestdagen volop de gourmetpannen aangezet. In de Gourmet Specials schuift Jet van Nieuwkerk iedere aflevering aan bij de gourmettafel van een nieuwe familie. Daar maakt ze kennis met het gezin en hun gourmettradities. Ook duikt onze chef samen met één iemand van de familie de keuken in om de rest van het gezin en de kijker te inspireren met verrassende nieuwe gourmetgerechten. Nieuwsgierig naar de recepten? Die vind je natuurlijk bij ons op de website. 

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker