Een gourmet-gerecht met een Mexicaanse twist. Met een klein beetje voorbereiden heb je aan tafel binnen een mum van tijd je taco gevuld. Klein beetje pittig om je op te warmen tijdens de koude donkere dagen.

Jet van Nieuwkerk

Ingredienten

8
Porties

Vuling

  • 8 kleine maïstortilla's
  • 700 g zoete aardappels
  • neutrale olijfolie
  • zout en peper
  • 1 tl gerookt-paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 3 kleine rode uien
  • 200 g chorizo
  • 2 tl gedroogde oregano (per portie een snufje nodig)
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 el ingelegde jalapeño
  • 1/2 bos koriander

Guacamole

  • 2 eetrijpe avocado's
  • 1-2 limoenen
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 rode peper

Extra nodig

  • bakpapier
  • gourmetstel

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 220˚C.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes van 1x 1 cm. Meng in een kom 3 el olie met een snuf zout, een draai peper, het gerookt paprikapoeder en cayennepeper. Voeg de aardappelblokjes erbij en meng goed.
  3. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat of grote ovenschaal en rooster de aardappels in circa 10 minuten gaar. Schep halverwege het bakken een keer om.
  4. Pel en snijd de rode uien in smalle partjes. Snijd de chorizo in stukjes. Leg samen op een bord of schaal.
  5. Maak, voor de guacamole, de avocado’s schoon (bewaar de pitten). Prak het vruchtvlees in een kom. Pers de limoen erboven uit. Snijd de bieslook en korianderblaadjes en voeg toe. Maak de peper schoon, verwijder de zaadlijst en snijd fijn. Schep alles door elkaar en doe de guacamole over in een kom. Leg de pitten er tot gebruik in (dit voorkomt bruin kleuren)
  6. Doe de geroosterde zoete aardappel en oregano in bakjes. Doe ook de crème fraîche en ingelegde jalapeño in een klein kommetje. Pluk de korianderblaadjes en doe in een kom. Leg de tortilla’s op een bord.

Aan tafel:

  1. Bak voor de vulling eerst de ui en chorizo in een scheutje olie. Voeg, als de uien zacht zijn, de aardappel met een snufje oregano erbij en verwarm.
  2. Verwarm de tortilla’s even op de plaat. Vul ze met een lepel guacamole, het chorizomengsel, crème fraîche, koriander en plakjes jalapeño.

TIPS VAN JET:

  • Ipv zachte maïstortilla’s kan je ook ‘onze’ harde taco’s nemen of kleine bloemtortilla’s.
  • Taco in Mexico is een gevulde zachte maïstortilla. In NL worden harde tacoschelpen verkocht die je kan vullen. Neem je die? Bak ze dan even in de oven. De zachte tortilla’s kan je op de plaat van het gourmetstel verwarmen.

Meer gourmet-inspiratie? Bekijk snel al onze verrassende gourmet-recepten > 

Maak jij net zo'n lekker (al dan niet beter) gourmet-gerecht? Dan maak jij misschien wel kans op €5000! Stuur hier jouw gourmetpannetje in > 

Geef je waardering

28
Taco's met chorizo
Taco's met chorizo