Champignonsoep met kastanjechampignons. Een heerlijke romige soep met champignons, room en verse groene kruiden.

Dit recept is afkomstig van foodblogster Eef die op haar website www.eefkooktzo.nl haar favoriete recepten plaatst. Bijvoorbeeld deze champignonsoep met kastanjechampignons.

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 200 gram kastanjechampignons
  • 500 ml groenten- of kippenbouillon
  • 75 ml slagroom
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel bloem
  • 2 eetlepels verse platte peterselie, grof gehakt
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes marjolein
  • roomboter om in te bakken

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

1. Snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

2. Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zien. Vervolgens voeg je de groene kruiden en campignons toe. Ook de tijm en marjolein kan nu in de pan. Bak gedurende 5 minuten mee.

3. Om te zorgen dat het een gebonden soep wordt voegen we 1 theelepel bloem toe aan de champignons. Bak dit enkele minuten mee. Voeg daarna geleidelijk de bouillon toe. Draai het vuur omlaag en laat de soep een half uur pruttelen. 

4. Meng tot slot de slagroom door de soep. Breng op smaak met peper en zout. 

Eet smakelijk! 

Geef je waardering

36
Kastanjechampignonsoep