De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Champignonsoep met kastanjechampignons

De lekkerste champignonsoep maak je, geheel in 24Kitchen-thema, zelf. Dit basisrecept van Rudolph bevat kastanjechampignons, room en groene kruiden.

20 min. voorbereidingstijd
30 min. wachttijd
Direct naar recept
champignonsoep in een kom

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Zelf champignonsoep maken op grootmoeders wijze, is een stuk makkelijker dan je denkt. Deze romige variant gemaakt van champignons, room en groene kruiden is om je vingers bij af te likken, zo lekker!" 

Bereidingswijze

Champignonsoep

  1. Snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

  2. Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zien. Vervolgens voeg je de groene kruiden en champignons toe. Ook de tijm en marjolein kan nu in de pan. Bak gedurende 5 minuten mee.

  3. Om te zorgen dat het een gebonden soep wordt voegen we 1 theelepel bloem toe aan de champignons. Bak dit enkele minuten mee. Voeg daarna geleidelijk de bouillon toe. Draai het vuur omlaag en laat de soep een half uur pruttelen. 

Wat serveer je bij champignonsoep?

Champignonsoep is heerlijk om te eten met een stukje stokbrood met kruidenboter of een frisse ceasersalade gemaakt van groene asperges en ‘nduja-croutons. Wil je de zelfgemaakte champignonsoep wat opleuken voor het oog, garneer ‘m dan met wat overgebleven champignons of crouton-sterren.

Kun je champignons rauw in de soep doen?

Je kunt champignons rauw in de soep doen, maar het is aan te raden om ze eerst aan te bakken. Hierdoor versterk je de smaak en krijg je uiteindelijk een smaakvollere soep.

champignonsoep in een kom

Hoe gezond is champignonsoep?

Champignonsoep kan gezond zijn. Vooral als je 'm maakt met verse champignons. Let op: hoe meer vet en boter je toevoegt, hoe ongezonder de soep wordt. 

slagroom kloppen zonder garde

Hoe zorg je dat champignonsoep wit blijft?

De soep blijft wit(ter) wanneer je de champignons kort kookt, zodat ze minder kleuren. Ingrediënten als room versterken de witte kleur. 

champignonsoep kastanjechampignons

Hoe krijg je champignonsoep dikker?

Je maakt champignonsoep dikker door roux toe te voegen aan de basis van de soep. Ook kun je ervoor kiezen om een aardappel mee te koken en te pureren voor een stevige (maaltijd)soep. 

Wat smaakt goed bij champignonsoep?

Champignonsoep gaat goed bij knapperig brood (met kaas) of juist een frisse salade. In de soep kun je croutons of truffelolie verwerken voor meer smaak.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.