Champignonsoep met kastanjechampignons. Een heerlijke romige soep met champignons, room en verse groene kruiden, naar een recept van foodblogster Eef. Om je vingers bij af te likken, zo lekker. Maak dus extra veel en vries wat in voor later!

Kastanjechampignonsoep

Champignonsoep maken & invriezen

Lekker duurt maar een vinger lang. Als je dan toch zo'n heerlijke pan champignonsoep maakt, waarom dan niet een beetje extra voor een keer als je geen zin hebt om te koken (maar wel wat lekkers wilt eten)?

Tip van Eef: wil je de champignonsoep invriezen? Dat kan alleen als de room er nog niet in zit. 'De room kan kan schiften als je het vanuit de vriezer opwarmt.'

Hoe ga je te werk?

  • Maak de soep volgens het recept, maar voeg geen slagroom toe.
  • Laat de champignonsoep goed afkoelen.
  • Verdeel de soep in porties en vries het in.

Heb je na een tijdje zin in een kom champignonsoep? Kwestie van even ontdooien, opwarmen, room toevoegen en smullen maar.

Dol op champignons? Probeer dit eens: zuurdesemtoast met gemarineerde champignons >

Dit recept is afkomstig van foodblogster Eef die op haar website www.eefkooktzo.nl haar favoriete recepten plaatst. Bijvoorbeeld deze champignonsoep met kastanjechampignons:

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 200 gram kastanjechampignons
  • 500 ml groenten- of kippenbouillon
  • 75 ml slagroom
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel bloem
  • 2 eetlepels verse platte peterselie, grof gehakt
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes marjolein
  • roomboter om in te bakken

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Champignonsoep met kastanjechampignons

Stap 1:

Snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

Stap 2:

Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zien. Vervolgens voeg je de groene kruiden en champignons toe. Ook de tijm en marjolein kan nu in de pan. Bak gedurende 5 minuten mee.

Stap 3:

Om te zorgen dat het een gebonden soep wordt voegen we 1 theelepel bloem toe aan de champignons. Bak dit enkele minuten mee. Voeg daarna geleidelijk de bouillon toe. Draai het vuur omlaag en laat de soep een half uur pruttelen. 

Stap 4:

Meng tot slot de slagroom door de soep. Breng op smaak met peper en zout. 

Eet smakelijk! 

Geef je waardering

881
champignonsoep kastanjechampignons