De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

champignonsoep met kastanjechampignons

De lekkerste champignonsoep maak je, geheel in 24Kitchen-thema, zelf. Dit basisrecept van Rudolph bevat kastanjechampignons, room en groene kruiden.

20 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
champignonsoep in een kom

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Zelf champignonsoep maken is een stuk makkelijker dan je denkt. Deze romige variant gemaakt van champignons, room en groene kruiden is om je vingers bij af te likken, zo lekker!" 

Bereidingswijze

Champignonsoep

  1. Snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

  2. Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zien. Vervolgens voeg je de groene kruiden en champignons toe. Ook de tijm en marjolein kan nu in de pan. Bak gedurende 5 minuten mee.

  3. Om te zorgen dat het een gebonden soep wordt voegen we 1 theelepel bloem toe aan de champignons. Bak dit enkele minuten mee. Voeg daarna geleidelijk de bouillon toe. Draai het vuur omlaag en laat de soep een half uur pruttelen. 

Stappenplan

  1. Meng tot slot de slagroom door de soep. Breng op smaak met peper en zout. 

Wat serveer je bij champignonsoep?

Champignonsoep is heerlijk om te eten met een stukje stokbrood met kruidenboter of een frisse ceasersalade gemaakt van groene asperges en ‘nduja-croutons. Wil je de zelfgemaakte champignonsoep wat opleuken voor het oog, garneer ‘m dan met wat overgebleven champignons of crouton-sterren.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker