De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

volkoren quesadillas

Volgens Jet is er in de herfst niets lekkerder dan comfortfood. Deze volkoren quesadillas uit het programma Lekker Snel! zijn daar een perfect voorbeeld van.

25 min voorbereidingstijd
8 min oventijd
Volkoren quesadillas uit het programma Lekker Snel!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Puntpaprika's zijn net even wat zoeter dan normale paprika's. Ik snijd er altijd wat meer van, want het is ook een goede snack. Deze kan je tijdens het koken opeten of voor je kinderen bewaren!"

Bereidingswijze

Volkoren quesadillas

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Snipper de rode ui.

  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook met de helft van de ui voor 1 min. Voeg de kruidenmix toe en bak mee.

  4. Voeg de paprika toe en bak in 5 min. gaar. Spoel intussen de bonen af, schep erdoor en verwarm mee.

  5. Halveer de wraps en verdeel de helft over 2 bakplaten met bakpapier. Verdeel de paprika-bonenvulling erover.

  6. Strooi de geraspte kaas over de wraps en leg de andere helften erop. Bak de quesadillas in ca. 8 min. in de oven knapperig.

  7. Haal de quesadillas uit de oven, snijd in punten en serveer met guacamole.

    Heb je overgebleven tortillas? Hier kan je makkelijk chips van maken! Snijd de tortillas in driehoekjes en doe ze in een schaal. Voeg hier olijfolie, zout en paprikapoeder aan toe en hussel goed om. Leg ze op een bakplaat en bak ze voor 5 minuten op 180 °C.

Guacamole

  1. Hak de koriander grof. Vijzel de koriander met de rest van de gesnipperde de ui tot een pasta.

    Heb je geen vijzel? Snijd dan de rode ui en koriander zo fijn mogelijk. Schep de avocadoblokjes met partjes cherrytomaat erdoor.

  2. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees voorzichtig kruislings in en schep het vruchtvlees in de vijzel. Vijzel de avocado grof.

  3. Pers de halve limoen erover uit en breng op smaak met peper en zout. Snijd de cherrytomaten in vieren en roer door de guacamole.

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker