Basisrecept kruidenboter

- Benodigdheden: 100 gram roomboter, peterselie, 2 tenen knoflook, citroen en zout.
Hak de blaadjes van de peterselie en de tenen knoflook fijn en voeg toe aan de boter. Rasp de citroenschil en voeg toe. Pers de helft van de citroen en voeg het citroensap toe aan het botermengsel. Breng op smaak met een beetje zout.

Italiaanse kruidenboter

- Benodigdheden: 100 gram roomboter, basilicum, oregano, zout.
Hak de basilicum en de oregano fijn. Doe de zachte boter in een kom, voeg de basilicum en oregano toe en meng goed. Breng op smaak met een beetje zout.

Zoete-paprika kruidenboter

- Benodigdheden: 100 gram boter, 2 kleine zoete pepertjes, 2 tenen knoflook, bieslook.
Hak de zoete pepertjes, knoflook en bieslook fijn. Doe de zachte boter in een kom, voeg alle ingrediënten toe en meng goed. Breng op smaak met een beetje zout.

Steak-kruidenboter

- Benodigdheden: 100 gram boter, 50 ml rode wijn, ½ sjalotje, peterselie, zout en peper.
Snijd de peterselie fijn en voeg samen met 50 ml rode wijn toe aan een pan en laat inkoken. Snijd de sjalot fijn. Wanneer de wijn is afgekoeld, voeg je dit samen met de boter en fijngesneden sjalot. Voeg zout en peper toe naar smaak.