Verse runderschnitzel met broccolisalade en kruidenboter
Hak de basilicum en de oregano fijn. Doe de zachte boter in een kom, voeg de basilicum en oregano toe en meng goed. Breng op smaak met een beetje zout.
Haal de boter uit de kom en wikkel het in bakpapier of vershoudfolie. Modelleer met de hand tot een rol en laat de boter in de koelkast opstijven.
Verkruimel de cornflakes. Meng het paneermeel en de cornflakes in een kom.
Leg het vlees tussen twee stukken vershoudfolie. Sla plat met de achterkant van een pan, zodat het schnitzels worden.
Paneer de ossenhaas door het vlees door de bloem, dan door het geklopte ei en tenslotte door het paneermengsel te halen. Laat vervolgens gedurende circa 15 minuten rusten in de koelkast.
Bak de schnitzels aan beide zijden goudbruin in olijfolie.
Snijd de citroen in schijfjes.
Broccolisalade
Snijd de broccoli en wortelen grof. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en blancheer de broccoli en wortelen circa 3 minuten.
Doe de broccoli en wortelen in een kom.
Halveer de cherrytomaatjes en hak de bladpeterselie fijn. Voeg de tomaatjes, maïs, bladpeterselie en olijfolie toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Laat de salade circa 15 minuten rusten.
Serveren
Leg de schnitzels op vier borden, leg daar een plakje kruidenboter op en serveer met de broccolisalade en een schijfje citroen.
Meld je aan en praat mee