De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

verse runderschnitzel met broccolisalade en kruidenboter

Hak de basilicum en de oregano fijn. Doe de zachte boter in een kom, voeg de basilicum en oregano toe en meng goed. Breng op smaak met een beetje zout.
Haal de boter uit de kom en wikkel het in bakpapier of vershoudfolie. Modelleer met de hand tot een rol en laat de boter in de koelkast opstijven.

45 MIN
Verse runderschnitzel met broccolisalade en kruidenboter

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verse runderschnitzel met broccolisalade en kruidenboter

Hak de basilicum en de oregano fijn. Doe de zachte boter in een kom, voeg de basilicum en oregano toe en meng goed. Breng op smaak met een beetje zout.

Haal de boter uit de kom en wikkel het in bakpapier of vershoudfolie. Modelleer met de hand tot een rol en laat de boter in de koelkast opstijven.

Verkruimel de cornflakes. Meng het paneermeel en de cornflakes in een kom.

Leg het vlees tussen twee stukken vershoudfolie. Sla plat met de achterkant van een pan, zodat het schnitzels worden.

Paneer de ossenhaas door het vlees door de bloem, dan door het geklopte ei en tenslotte door het paneermengsel te halen. Laat vervolgens gedurende circa 15 minuten rusten in de koelkast.

Bak de schnitzels aan beide zijden goudbruin in olijfolie.

Snijd de citroen in schijfjes.

 

Broccolisalade

Snijd de broccoli en wortelen grof. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en blancheer de broccoli en wortelen circa 3 minuten.

Doe de broccoli en wortelen in een kom.

Halveer de cherrytomaatjes en hak de bladpeterselie fijn. Voeg de tomaatjes, maïs, bladpeterselie en olijfolie toe en kruid naar smaak met peper en zout.

Laat de salade circa 15 minuten rusten.

 

Serveren

Leg de schnitzels op vier borden, leg daar een plakje kruidenboter op en serveer met de broccolisalade en een schijfje citroen.

 

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker