Pastaschotel met pompoen
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoen en rode ui over de ovenschaal.
-
Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm en hak fijn. Verdeel over de ovenschaal. Besprenkel met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep om en rooster 15 min. in de oven.
-
Pluk intussen de salie en oregano van de takjes. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en bak de salie met de oregano in 1 min. knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Kook de penne in 8 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook 1 min. in het bakvet van de kruiden. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
-
Haal de pompoen uit de oven en stamp met een pureestamper grof. Voeg de cottage cheese toe en roer met een scheutje kookvocht van de penne tot een smeuïge saus.
-
Voeg de spinazie toe. Giet de penne af en schep door de pompoenpuree. Rasp de Parmezaanse kaas erover en gratineer voor 5 min. in de oven.
-
Garneer de ovenschotel met de gefrituurde salie en oregano.
0 reacties