De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pastaschotel met pompoen

Het ultieme herfstingrediënt is pompoen. In het programma Lekker Snel! laat Jet zien hoe je pastaschotel met pompoen maakt. 

30 min. voorbereidingstijd
15 min. oventijd
Direct naar recept
Pastaschotel met pompoen uit het programma Lekker Snel!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Een pastaovenschotel is perfect om van tevoren voor te bereiden. Als je dan een hele drukke dag hebt, hoef je het alleen nog maar in de oven te schuiven. Dan ben je echt blij 's avonds. Je zit namelijk binnen 10 minuten aan tafel".

Bereidingswijze

Pastaschotel met pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoen en rode ui over de ovenschaal.

  3. Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm en hak fijn. Verdeel over de ovenschaal. Besprenkel met 2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep om en rooster 15 min. in de oven.

  4. Pluk intussen de salie en oregano van de takjes. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan en bak de salie met de oregano in 1 min. knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Kook de penne in 8 min. gaar. Snijd de knoflook fijn. Fruit de knoflook 1 min. in het bakvet van de kruiden. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

  6. Haal de pompoen uit de oven en stamp met een pureestamper grof. Voeg de cottage cheese toe en roer met een scheutje kookvocht van de penne tot een smeuïge saus.

    Wil je zelfgemaakte cottage cheese? Verwarm in een pannetje melk en citroensap. Breng het heel even aan de kook en zat dan het vuur zacht. Zodra het lekker klonterig is, zeef je het door een kaasdoek of oude theedoek. Knijp al het vocht eruit. Wat er overblijft is cottage cheese!

  7. Voeg de spinazie toe. Giet de penne af en schep door de pompoenpuree. Rasp de Parmezaanse kaas erover en gratineer voor 5 min. in de oven.

  8. Garneer de ovenschotel met de gefrituurde salie en oregano.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.