De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

noedelsoep met plantaardig gehakt

Deze noedelsoep is echt comfort food. Het zit bomvol smaak door het gekruide plantaardige gehakt. Perfect voor een doordeweekse dag.

25 MIN
Noedelsoep met plantaardig gehakt

Een recept van

Jetske van den Elsen

jetske

Deze noedelsoep is zeker het proberen waard. Vergeet tijdens het eten alleen niet te slurpen in plaats van te blazen. Wist je dat ze in Japan geloven dat je anders de ziel wegblaast van uit het eten? Dat moeten we natuurlijk niet hebben. 

Bereidingswijze

Plantaardig gehakt

  1. Pel en rasp de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. 

  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de knoflook en gember. Voeg de Beyond Meat Beyond Mince ® Plantaardig Gehakt toe en bereid volgens de verpakking. 

  3. Meng de sojasaus, miso, mirin en azijn in een kommetje. Voeg deze marinade toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout. 

Saus

  1. Vijzel de pinda’s. 

  2. Meng de pinda’s met de sriracha, mirin en sojasaus. 

Noedelsoep

  1. Snijd de onderkant van de paksoi en snijd in kwarten. Snijd de bosui in ringen. Hak de koriander en pinda’s grof. 

  2. Wok de paksoi in de sesamolie. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. 

  3. Bereid de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Bereid de groentebouillon. 

  4. Verdeel de saus over 4 kommen. Giet de warme bouillon hier bij.  

  5. Voeg  de noedels toe aan de kommen. Verdeel als laatst de Beyond Meat Beyond Mince ® Plantaardig Gehakt, paksoi, bosui, koriander, de pinda’s en en geroosterd sesamzaad. 

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker