1. Leg het vlees 15 minuten in de diepvries.
2. Doe de azijn met de suiker in een steelpan en zet op het vuur. Snijd de kafferlimoenblaadjes, kneus het citroengras en voeg toe. Verwarm tot de suiker is opgelost.
3. Schenk het zoetzuur in een kom. Snijd de radijzen in kwarten of dunne plakjes. Pel en snijd de rode ui in smalle parten en doe in het zoetzuur. Laat afkoelen in de koelkast.
4. Verwarm de frituurolie tot 180˚C.
5. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Snijd de helft van de pepers fijn (verwijder voor een milde versie eerst de zaadlijsten).
6. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
7. Pluk en snijd de muntblaadjes en de Thaise basilicumblaadjes fijn.
8. Snijd de ossenhaas eerst in plakjes, vervolgens in reepjes en dan in heel fijne blokjes. Doe het vlees in een kom en voeg de helft van de sjalot, helft van gesneden peper en kruiden erbij. Meng en breng op smaak met vissaus, mosterd, gemalen zwarte peper en zeezout. Proef en breng evt. hoger op smaak met sjalot, mosterd en een scheut limoensap.
9. Frituur de kroepoek een paar seconden. Haal uit de pan wanneer de kroepoek stukken komen bovendrijven.
10. Plaats de steekring op een bord en schep met een lepel het vlees erin. Druk lichtjes aan en verwijder de ring.
11. Maak een kuiltje in het midden. Breek een ei (het eiwit wordt niet gebruikt) en doe de dooier in het kuiltje op het vlees. Leg er zoetzure radijzen en uien omheen. Bestrooi met sesamzaad en decoreer het gerecht met reepjes chili en wat kruidenblaadjes. Strooi voorzichtig wat zout op de eidooier.
12. Leg de kroepoek ernaast en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee