Chocoladekoekjes! Deze populaire koeken zijn er in alle soorten en maten. Met witte chocolade of juist lekker puur. Met cacao door het beslag of met gesmolten chocolade. En ook deze niet-zo-zoete variant mag er zijn. Probeer 't eens!

Rudolph van Veen

Ingredienten

24
Porties

  • 1 sinaasappel
  • 125 g zachte boter
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 ei
  • 120 g volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 g walnoten
  • 125 g pure chocolade (85% cacao)

Extra nodig

  • handmixer of keukenmachine
  • kleine ijsknijper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte.

Stap 2:
Rasp de schil van de sinaasappel. Roer met de mixer de boter met de sinaasappelrasp en de suiker tot een lichte, romige massa.

Stap 3:
Voeg het ei toe en roer totdat dit helemaal is opgenomen door de boter.

Stap 4:
Meng het bakpoeder door het speltmeel en voeg dit toe aan de crèmige boter. Laat de mixer nog even heel kort draaien totdat het gemengd is.

Stap 5:
Hak de walnoten en de chocolade en meng dit door de massa.

Stap 6:
Gebruik een kleine ijsknijper of een eetlepel om het deeg in bolletjes te verdelen.

Stap 7:
Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Houd voldoende ruimte tussen de koekjes omdat ze iets uitspreiden tijdens het bakken.

Stap 8:
Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

Geef je waardering

195
Niet-zo-zoete chocoladekoekjes
Chocoladekoeken