Kastanjesoep is een échte smaakmaker en ook nog eens makkelijk te maken. Maak de soep nog aantrekkelijker met salieroom en crouton-sterren.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 1 prei (witte gedeelte)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • 1 appel, Granny Smith
  • 500 g borlotti-bonen
  • 1 el boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g kastanjes
  • 3 takjes tijm
  • 1 l runderbouillon

Crouton-sterren

  • 4 sneetjes witbrood

Salieroom

  • 4 el crème fraîche
  • 2 blaadjes salie

Extra nodig

  • staafmixer
  • stersteker

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1: Soep 
Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in blokjes, de knoflook fijn en de appel in blokjes. Spoel de borlotti-bonen schoon.  

Smelt de boter in een pan en bak de tomatenpuree circa 1 minuut. Voeg de knoflook, prei en de bleekselderij toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de kastanjes, borlotti-bonen, tijm, appel en de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken. 

Stap 2: Croutonsterren 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek uit het brood 4 mooie sterren met behulp van een stersteker. Rooster de broodsterren circa 6- 8 minuten in de oven. 

Stap 3: Afmaken soep 
Verwijder de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer glad. Zeef de soep dan door een fijne bolzeef voor een extra gladde soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de salie fijn.  

Verdeel de soep over kommen. Schep een lepel crème fraîche erop en strooi de  fijngesneden salie eroverheen. Serveer de croutonsterren ernaast.  

Tip van Rudolph: 
Gebruik groentebouillon om recept helemaal vegetarisch te maken. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

109
Kastanjesoep
Kastanjesoep