De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kastanjesoep met salieroom en crouton-sterren

Trakteer jezelf op een hartverwarmend kommetje kastanjesoep. Maak de soep nog lekkerder én aantrekkelijker met salieroom en crouton-sterren!

Kastanjesoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Trakteer jezelf op een hartverwarmend kommetje kastanjesoep. Maak de soep nog lekkerder én aantrekkelijker met salieroom en crouton-sterren!

Bereidingswijze

Stap 1: Soep 
Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in blokjes, de knoflook fijn en de appel in blokjes. Spoel de borlotti-bonen schoon.  

Smelt de boter in een pan en bak de tomatenpuree circa 1 minuut. Voeg de knoflook, prei en de bleekselderij toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg de kastanjes, borlotti-bonen, tijm, appel en de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes koken. 

Stap 2: Croutonsterren 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Steek uit het brood 4 mooie sterren met behulp van een stersteker. Rooster de broodsterren circa 6- 8 minuten in de oven. 

Stap 3: Afmaken soep 
Verwijder de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer glad. Zeef de soep dan door een fijne bolzeef voor een extra gladde soep. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de salie fijn.  

Verdeel de soep over kommen. Schep een lepel crème fraîche erop en strooi de  fijngesneden salie eroverheen. Serveer de croutonsterren ernaast.  

Tip van Rudolph: 
Gebruik groentebouillon om recept helemaal vegetarisch te maken. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker