Een keertje geen zin in een stukje vlees? Zet eens een visje op tafel. Deze gepaneerde kabeljauw ziet er mooi uit en hij is ideaal om te delen met je gezin of vrienden! 

Ingredienten

4
Personen

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 witte boterhammen
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 1 el tijmblaadjes
  • 1 el citroenrasp
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 tl olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bospeen
  • 1 kg krielaardappels met schil
  • 2 rode uien
  • olijfolie

Extra nodig

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • keukenmachine met mes

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

Pel de rode uien en snijd ze in parten. Schil de wortels en snijd doormidden, laat nog een klein stukje van het loof zitten. Was de krieltjes en snijd de grote exemplaren door, kleine kunnen heel blijven. Meng de krieltjes en de wortels met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verdeel over een bakplaat en rooster 20 minuten in de oven.

Maak nu de broodkorst. Snijd de boterhammen in stukken. Maal de boterhammen, tijm, geperste knoflook, Parmezaanse kaas, citroenrasp, olijfolie, peper en zout fijn met een keukenmachine.

Haal de bakplaat uit de oven en leg de rode ui erbij. Schep de groentes om en voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Leg de kabeljauwhaasjes ertussen en bestrooi ze met het broodkruim.

Schuif terug in de oven en bak nog 10 minuten af tot de korst goudbruin is.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag

Geef je waardering

337
witvis met broodkruim
witvis met broodkruim