Huzarensalade maken
-
Breng een pan met water en zout (voor de aardappels) en een pan met water (voor de eieren) aan de kook.
-
Schil en snijd de aardappels in blokjes. Snijd voor de aardappels eerst in rechthoeken, dan in repen en vervolgens in blokjes (neem dan iets meer aardappels, omdat je meer afsnijdsels hebt).
-
Kook de aardappels in het kokende water in 4 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en spoel tot ze lauwwarm zijn, laat uitwasemen op een schone theedoek.
-
Breng de eieren aan de kook en kook 6-7 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water.
-
Schil de appels, snijd in blokjes en besprenkel ze met 1 el azijn. Snijd de augurken in blokjes.
-
Pel en snipper 2 rode uien en snijd het pekelvlees in blokjes.
-
Snijd de overige augurken (voor het garnituur) in en spreid uit als waaiertjes. Pel en snijd de laatste rode ui in dunne ringen.
-
Klop een dressing van de mosterd, 50 ml azijn en olijfolie en meng er 2 eetlepels mayonaise door.
-
Doe de appels, aardappels, doperwten, gesnipperde uien, pekelvlees en blokjes augurk in een kom. Voeg de dressing en evt. een extra lik mayonaise toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep om.
-
Beleg een grote schaal met blaadjes sla. Schep de salade erop en bedek met een laagje mayonaise.
-
Snijd de eieren in partjes en leg deze op de salade, samen met de rode uienringen, augurken-waaiers en plakjes pekelvlees. Maal er nog wat peper over.
1 reactie