Chinees gestoomde rode zeebaars
-
Spoel de zeebaars goed af en dep droog met een vel keukenpapier.
-
Snijd inkepingen aan beide kanten van de vis tot op de graat. Wrijf de vis in met een beetje zout en de helft van de rijstwijn. Steek naar smaak gember en bosui in de inkepingen.
-
Doe water in een grote pan en zet op het vuur, zorg dat het water kookt.
-
Leg twee eetstokjes op een diepe schaal en leg daar de rode zeebaars op. Zet het bord in de stoommand en plaats in de grote pan. Stoom de vis 8-10 minuten.
-
Meng de lichte sojasaus, donkere sojasaus, suiker en de resterende rijstwijn in een kommetje.
-
Leg de zeebaars op een mooie serveerschaal en schenk de saus erover.
Olie-infusie
-
Snijd de rode peper, lente-ui en gember in dunne reepjes. Doe samen met ijsblokjes in een kom met water.
-
Verhit de olie in een steelpannetje.
-
Verdeel de gekrulde gember, peper en bosui over de rode zeebaars. Schenk voorzichtig de hete olie eroverheen.
-
Garneer het gerecht met verse koriander.
0 reacties