De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Chinees gestoomde rode zeebaars

Deze gestoomde rode zeebaars is een chic gerecht met een feestelijke presentatie. Perfect voor wie tijdens de feestdagen iets bijzonders op tafel wil zetten.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Chinees gestoomde rode zeebaars

Een recept van

  • Hugo Kennis

    Hugo Kennis de Brigade
  • Eveline Wu

    Eveline Wu

"Voeg wat citroengras toe in de stoommand voor een subtiel zuurtje!"

Bereidingswijze

Chinees gestoomde rode zeebaars

  1. Spoel de zeebaars goed af en dep droog met een vel keukenpapier.

  2. Snijd inkepingen aan beide kanten van de vis tot op de graat. Wrijf de vis in met een beetje zout en de helft van de rijstwijn. Steek naar smaak gember en bosui in de inkepingen. 

  3. Doe water in een grote pan en zet op het vuur, zorg dat het water kookt.

  4. Leg twee eetstokjes op een diepe schaal en leg daar de rode zeebaars op. Zet het bord in de stoommand en plaats in de grote pan. Stoom de vis 8-10 minuten.  

    De zeebaars is gaar als het gemakkelijk van de graat loskomt.

  5. Meng de lichte sojasaus, donkere sojasaus, suiker en de resterende rijstwijn in een kommetje.

  6. Leg de zeebaars op een mooie serveerschaal en schenk de saus erover.

Olie-infusie

  1. Snijd de rode peper, lente-ui en gember in dunne reepjes. Doe samen met ijsblokjes in een kom met water.

    Zo krullen ze mooi op en kan je er supersierlijk mee garneren.

  2. Verhit de olie in een steelpannetje. 

  3. Verdeel de gekrulde gember, peper en bosui over de rode zeebaars. Schenk voorzichtig de hete olie eroverheen.

  4. Garneer het gerecht met verse koriander. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.