Arroz con chorizo
-
Breek de bleekselderij, haal de draadjes eraf en snijd in blokjes.
-
Verwijder de zaadjes in de paprika en snijd in blokjes.
-
Snipper de uien en snijd de maïsblokjes van de kolf af.
-
Ontvel de chorizo en snijd in blokjes.
-
Zet een grote wokpan op het vuur en breng ‘m naar het rookpunt.
-
Schenk de olijfolie in de pan, voeg de chorizo en de mais toe. Laat even kort bakken.
-
Voeg de knoflook, paprika, ui en bleekselderij toe en breng op smaak met paprikapoeder en kurkuma.
-
Pak een koekenpan en leg een eitje in een laag van olijfolie. Voor een mooi spiegelei moet je hem heel langzaam laten stollen in de olie.
-
Voeg de voorgekookte rijst bij de groenten en chorizo. Brokkel een blokje kippenbouillon erboven. Roer het geheel goed door.
-
Serveer de gebakken rijst met het spiegelei bovenop. Voeg naar smaak jalapeño, zout en peper toe en garneer met koriander.
0 reacties