De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crispy visburgers met wortel-knolselderijremoulade

Zelf visburgers maken is supermakkelijk en ook ontzettend lekker. Bekijk hier het recept.

30 min kooktijd
Crispy fish burgers met wortelknolselderijremoulade

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

1. Snijd de vis in stukken. Snijd de bieslook. Rasp de gele schil van de citroen. Pers de vrucht uit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.

2. Maal de vis in de keukenmachine met het eiwit, een derde van de bieslook, de citroenrasp, de knoflook, zout en peper. Zet even in de koelkast om op te stijven.  

3. Schil de knolselderij en wortel en snijd in mooie reepjes, evt. met de keukenmachine. Voeg er citroensap aan toe en laat even trekken.  

4. Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een tweede diep bord en het paneermeel in een derde.

 5. Vorm 4 platte ronde schijven van het vismengsel en haal ze een voor een eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Duw het broodkruim even goed aan.

6. Verhit een laagje olie in een koekenpan tot de olie goed heet is. Bak de visburgers om en om goudbruin en gaar in 6-8 minuten.

7. Meng intussen de mayonaise, de crème fraîche, de rest van de bieslook en wat zout door de groentereepjes. Zet de remoulade apart.

8. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster de helften in de grillpan of in een broodrooster.

9. Beleg de broodjes met de wortel-knolselderijremoulade en leg hierop de crispy visburgers. Maak af met een beetje zout en een kneepje citroensap. 

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker