De fik er in! De aubergine gaan we blakeren door de groente direct op de hittebron (tussen de hete kolen) te leggen. Zo gaart de aubergine in zijn eigen jasje. Geurende safraanrijst en de olijvensalsa maken dit gerecht af. 

Job en Perry

Ingredienten

3
Personen

Aubergines

  • 3 aubergines

Munt-saffraanrijst

  • 400 gr basmati rijst
  • 800 ml water
  • 2 el boter
  • 1,5 tl zout
  • 0,05 gr saffraan
  • ½ bosje munt

  • ¼ bosje peterselie
  • 50 gr geroosterde walnoten
  • 120 gr groene olijven met feta
  • 80 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 granaatappel

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten
  1. Steek de barbecue aan.
  2. Voor de munt-saffraanrijst: Doe de rijst samen met het water in een zware pan geschikt voor de barbecue. Doe de boter, zout en saffraan erbij. Leg de munt bovenop de rijst en doe de deksel er op.
  3. Plaats de pan met rijst over directe hitte op de barbecue. Zodra het water kookt en er een beetje stoom ontsnapt, plaats de schaal aan de koude kant van de barbecue. De rijst zal circa 30 minuten duren afhankelijk van de temperatuur.
  4. Terwijl de rijst gaart, plaats de aubergines over directe hitte en blaker ze rondom. Haal van de barbecue en laat afkoelen.
  5. Maak ondertussen de olijvensalsa: Hak de peterselie en walnoten grof en maal ze samen met een snuf zout in de vijzel. Doe de olijven met feta erbij samen met de olijfolie, zest en sap van de citroen. Maal alles fijn.
  6. Snijd de granaatappel doormidden en klop met een houten lepel de pitjes eruit boven een aparte kom. Zet apart.
  7. Zodra de rijst gaar is en al het water is opgenomen, verwijder de munt steeltjes, hak de blaadjes fijn en meng ze door de rijst.
  8. Pel de geblakerde aubergines. Probeer ze zoveel mogelijk heel te houden.
  9. Druk de aubergines iets plat op een bord, doe de munt-saffraanrijst ernaast, doe de olijvensalsa over de aubergine en garneer met de granaatappelpitten.

Geef je waardering

38
Gergilde aubergine met olijvensalsa
Gergilde aubergine met olijvensalsa