De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde inktvis met groenekool-stamppot

Wil je een keer wat anders maken? Zo'n hartverwarmend, maar speciaal bordje? Dit recept is dan echt wat voor jou. De combinatie van gevulde inktvis met groenkool-stamppot is dan ook verrassend lekker. Het is inderdaad wat anders maar het doet zeker niet onder aan andere fusion gerechten.

60 min voorbereidingstijd
420 min kooktijd
inktvis 1

Een recept van

Wil je een keer wat anders maken? Zo'n hartverwarmend, maar speciaal bordje? Dit recept is dan echt wat voor jou. De combinatie van gevulde inktvis met groenkool-stamppot is dan ook verrassend lekker. Het is inderdaad wat anders maar het doet zeker niet onder aan andere fusion gerechten.

Bereidingswijze

Gevulde Inktvis 

Stap 1: 
Maak de inktvissen schoon en dep ze droog. Meng ze met de baking soda en het sap van de halve citroen in een goed afsluitbare plastic doos. Zet 3-8 uur in de koelkast. 

Stap 2: 
Was de prei en snijd fijn. Verhit de olie en bak de prei tot hij zacht is. Breng op smaak met peper en laat afkoelen. Meng de prei met de garnalen. Vul de inktvissen met het prei-garnalenmengsel. Maak ze dicht met een cocktailprikker. 

Stap 3: 
Breng de visbouillon aan de kook en leg de gevulde inktvissen erin. Houd de bouillon tegen de kook aan en laat de inktvissen 5 min. Garen. Zet het vuur uit en laat tot gebruik in de bouillon liggen. 

Uienringen 
 
Stap 1:
 
Pel en snijd de uien in ringen en laat 1 uur in de melk met zout en peper naar smaak 

Stap 2: 
Laat de uienringen uitlekken en frituur ze goudbruin op 160°C. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. 

Groenekool-stamppot 

Stap 1: 
Kook de aardappels in de schil in ca 25 min. gaar. Trek de schil eraf en druk de aardappels door een fijne zeef. Snijd de daslook fijn en breng de aardappels op smaak met de boter, daslook, nootmuskaat en peper en zout. 

Stap 2: 
Blancheer ondertussen de koolbladeren tot ze zacht maar nog wel stevig zijn. Laat drogen op keukenpapier.  

 
Honing-mosterdsaus 
Breng de slagroom aan de kook en meng met de mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout.  

Dragonolie 
Maal in een vijzel de dragon fijn en voeg de walnootolie toe. Breng op smaak. 

 
Bord opmaken 
Doe de aardappelpuree in de koolbladeren. Snijd de inktvis in ringen. Verdeel over 4 voorverwarmde borden. Schep er de mosterdsaus omheen. Schep de uien ernaast of serveer apart. Druppel de dragonolie over het bord. 

Benieuwd naar andere recepten uit de Smaak van Nederland? > BEKIJK HIER DE RECEPTEN

 

Om  stipt 6 uur 's avonds zit Nederland te genieten van een bordje stamppot (mét juskuiltje) of een traditioneel AVG-tje. Alhoewel, dat is ons traditionele beeld. Maar klopt dit beeld tegenwoordig nog wel? Culinair televisie-icoon Janny van der Heijden zoekt het uit in De Smaak van Nederland.

Staat de Hollandse Pot nog bijna iedere dag op het menu of geven we toch de voorkeur aan een snel en makkelijk pastagerecht. Koken we eigenlijk wel zelf of grijpen we naar de pakjes en zakjes, of zelfs een aan huis bezorgd verspakket? 24Kitchen heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en heeft het antwoord op deze vragen. Hoe het precies zit legt Janny aan je uit in 6 verrassende afleveringen met ieder een eigen thema.

De Smaak van Nederland met Janny van der Heijden is vanaf 22 februari, elke maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen. 

De smaak van Nederland Janny van der Heijden

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker