De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

De Smaak van Nederland - recepten

In De Smaak van Nederland gaat Janny op zoek naar wat de eetgewoontes van Nederland. Aan de bonte verzameling aan recepten is stiekem al af te lezen dat die tegenwoordig niet zo traditioneel meer zijn. Stuk voor stuk zijn ze dubbel en dwars de moeite waard om te proberen.

zuurvlees

Recepten uit De Smaak van Nederland

Bekijk hier alle recepten uit De Smaak van Nederland

De Smaak van Nederland - Recepten

  • Snert-stamppot

    Snert is één van de grote winterfavorieten van Nederlanders. In dit recept bereiden wij deze klassieker als een oer-Hollandse stamppot.

    voorbereidingstijd 60 min
  • Gevulde inktvis met groenekool-stamppot

    Wil je een keer wat anders maken? Zo'n hartverwarmend, maar speciaal bordje? Dit recept is dan echt wat voor jou.

    voorbereidingstijd 60 min
  • Maastrichts zuurvlees van Par Hasard

    Maastrichts zuurvlees, oftewel zoervleisj, is een echte klassieker. Anders dan de naam doet vermoeden is dit gerecht helemaal niet zuur, maar meer aan de zoete kant door de appelstroop en de ontbij

    voorbereidingstijd 25 min
  • Vegan bamischijven van Donnie (De Fenomeen)

    Donnie, oftewel De fenomeen, is naast ster op het podium ook een ster in de keuken. Hij heeft samen met Janny voor De Smaak van Nederland zijn fenomenale Vegan bamischijven gemaakt.

    voorbereidingstijd 60 min
  • Gefrituurde garnalen met aioli en groentechips

    Dit lekkere recept is een keer wat anders dan de plank met kaas en worstjes die we natuurlijk gewend zijn.

    voorbereidingstijd 30 min
  • Marokkaanse couscous met 7 groenten

    Niets is zo lekker als een grote schaal zelfgemaakte couscous om met elkaar te delen. 

    voorbereidingstijd 30 min
    wachttijd 30 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo

Om  stipt 6 uur 's avonds zit Nederland te genieten van een bordje stamppot (mét juskuiltje) of een traditioneel AVG-tje. Alhoewel, dat is ons traditionele beeld. Maar klopt dit beeld tegenwoordig nog wel? Culinair televisie-icoon Janny van der Heijden zoekt het uit in De Smaak van Nederland.

Staat de Hollandse Pot nog bijna iedere dag op het menu of geven we toch de voorkeur aan een snel en makkelijk pastagerecht. Koken we eigenlijk wel zelf of grijpen we naar de pakjes en zakjes, of zelfs een aan huis bezorgd verspakket? 24Kitchen heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en heeft het antwoord op deze vragen. Hoe het precies zit legt Janny aan je uit in 6 verrassende afleveringen met ieder een eigen thema.

De Smaak van Nederland met Janny van der Heijden is vanaf 22 februari, elke maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen. 

De smaak van Nederland Janny van der Heijden

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.