De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maastrichts zuurvlees van par hasard

Maastrichts zuurvlees, oftewel zoervleisj, is een echte klassieker. Anders dan de naam doet vermoeden is dit gerecht helemaal niet zuur, maar meer aan de zoete kant door de appelstroop en de ontbijtkoek. Het zachte vlees smelt op je tong en is lekker in combinatie met een vers frietje. 

25 min voorbereidingstijd
120 min (voor)bereidingstijd
zuurvlees

Een recept van

Maastrichts zuurvlees, oftewel zoervleisj, is een echte klassieker. Anders dan de naam doet vermoeden is dit gerecht helemaal niet zuur, maar meer aan de zoete kant door de appelstroop en de ontbijtkoek. Het zachte vlees smelt op je tong en is lekker in combinatie met een vers frietje. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Snijd het vlees in blokjes en snijd de ui in grove stukken. Meng het vlees met de azijn, de grof gesneden ui, laurier en kruidnagel en laat 24 uur marineren. 

Stap 2: 
Laat het vlees goed uitlekken en vang de marinade op. Verhit de roomboter in een braadpan en bak het vlees en de ui kort aan. Voeg de marinade toe en breng aan de kook. Schep het schuim eraf en laat op laag vuur met deksel op de pan voor ca 2 uur stoven. Breng op smaak met peper en zout. 

Stap 3: 
Voeg na 2 uur de basterdsuiker, appelstroop en het bouillonblokje toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven een kom en roer tot een papje met een beetje van het stoofvocht. Voeg het papje toe aan de braadpan.  

Maak daarna een glad papje van het aardappelzetmeel met wat water en voeg geleidelijk toe totdat de saus de juiste dikte heeft. Serveer het zuurvlees met (verse) friet. 

Benieuwd naar andere recepten uit de Smaak van Nederland? > BEKIJK HIER DE RECEPTEN

 

Om  stipt 6 uur 's avonds zit Nederland te genieten van een bordje stamppot (mét juskuiltje) of een traditioneel AVG-tje. Alhoewel, dat is ons traditionele beeld. Maar klopt dit beeld tegenwoordig nog wel? Culinair televisie-icoon Janny van der Heijden zoekt het uit in De Smaak van Nederland.

Staat de Hollandse Pot nog bijna iedere dag op het menu of geven we toch de voorkeur aan een snel en makkelijk pastagerecht. Koken we eigenlijk wel zelf of grijpen we naar de pakjes en zakjes, of zelfs een aan huis bezorgd verspakket? 24Kitchen heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en heeft het antwoord op deze vragen. Hoe het precies zit legt Janny aan je uit in 6 verrassende afleveringen met ieder een eigen thema.

De Smaak van Nederland met Janny van der Heijden is vanaf 22 februari, elke maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen. 

De smaak van Nederland Janny van der Heijden

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker