Verwarm een flinke braadpan op laag vuur en laat hierin de boter smelten. Snipper de ui en fruit deze in de boter tot de snippers doorzichtig zijn en beginnen te geuren. Voeg het laurierblad toe samen met het venkelzaad en bak twee minuten mee.
Snijd de venkel in dunne plakjes en voeg toe aan het ui mengsel, samen met de rode kool en kaneel. Smoor de groenten gedurende 5-10 minuten, totdat ze iets zachter beginnen te worden. Bak ondertussen in een koekenpan met een scheutje olijfolie de saucijzen aan alle kanten goudbruin (ze hoeven niet gaar te zijn).
Was de appel, snijd in grove stukken (zoals voor een appeltaart) en voeg toe aan het koolmengsel samen met 50 ml water en de rozijnen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes erover en top met de gebakken saucijzen. Doe deksel op de pan, zet op laag vuur en laat 10-15 minuten zo staan, totdat de groenten & krieltjes beetgaar zijn.
0 reacties