Voorbereiding
-
Pel de uien en snijd ze in halveringen.
-
Smelt in een ruime pan 2 eetlepels roomboter. Voeg dan de uien en een hele tak rozemarijn toe. Bak ze langzaam bruin op matig vuur. Voeg daarna een halve eetlepel kerriepoeder toe en bak dit 1 minuut mee.
-
Voeg de groentebouillon toe. Laat de soep minimaal een half uur rustig sudderen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Haal de tak rozemarijn uit de pan.
-
Laat de soep afkoelen. Giet de soep in een afsluitbare bak die geschikt is voor de magnetron en bewaar gekoeld.
Afmaken
-
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het stokbrood over de lengte door de helft. Snijd de helften ook door de helft. Leg de vier stukken stokbrood in een ovenschaal en bak ze in 5 minuten lichtbruin in de oven.
-
Verwarm de soep in de magnetron voor 5 minuten op 700 watt (of in een pan). Ris ondertussen 1 tak rozemarijn en hak de blaadjes fijn.
-
Haal het stokbrood uit de oven als het lichtbruin is. Bestrooi met gruyèrekaas en wat gehakte rozemarijn. Zet voor 5 minuten terug in de oven met de bovenwarmtegrill aan om te gratineren.
-
Serveer de soep in een ruime kom met het gegratineerde stokbrood ernaast. Garneer de soep naar wens met wat verse peterselie.
0 reacties