De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

de hollandse-kringverjaardag-taart

De oer-Hollandse kringverjaardag is onlosmakelijk verbonden met leverworst, blokjes kaas, gevulde eitjes en augurken. Voeg dat allemaal samen en je krijgt deze feestelijke borreltaart

Borreltaart

Een recept van

De oer-Hollandse kringverjaardag is onlosmakelijk verbonden met leverworst, blokjes kaas, gevulde eitjes en augurken. Voeg dat allemaal samen en je krijgt deze feestelijke borreltaart. Hieperdepiep.. hoera!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Leg de ontdooide plakjesbladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en snij ze doormidden. Van ieder plakje bladerdeeg kun je nu twee saucijzenbroodjes maken.

Snijd de worsten open en verdeel de vulling over de bladerdeegplakjes. Vouw dubbel en plak aan een kant vast met wat losgeklopt ei. Duw de randjes stevig op elkaar met het uiteinde van een vork en bestrijk het broodje met het ei. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de eieren hard. Pel en halveer ze en verwijder het eigeel. Meng in een kom het eigeel met de mayonaise, mosterd en de bieslook, breng op smaak met peper en zout. Doe in een spuitzak met stervormige mond en spuit de vulling op de eitjes. Garneer met een topje krulpeterselie.

Rol de plakken boterhamworst op. Snijd de plakjes leverworst door. Snijd nu de helft van de leverworst nog een keer door zodat je een kwart plakje hebt. Prik op een cocktailprikker een zilveruitje, twee augurkjes, weer een zilveruitje en sluit af met een kwart plakje leverworst.

Maak nu de taart op. De onderste laag bestaat uit de mini saucijzenbroodjes, daarop komt een laag met de cocktailprikkers. Eromheen verdeel je de gevulde eieren om en om. Steek hier en daar een rol boterhamworst tussen de saucijzenbroodjes. De volgende laag bestaat uit de blokjes kaas.

Helemaal bovenop de taart zet je een klein schaaltje mosterd om te dippen. Leg de halve plakjes leverworst rondom de mosterd en prik er een vlaggetje in.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker