De oer-Hollandse kringverjaardag is onlosmakelijk verbonden met leverworst, blokjes kaas, gevulde eitjes en augurken. Voeg dat allemaal samen en je krijgt deze feestelijke borreltaart. Hieperdepiep.. hoera!

Ingredienten

10
Personen

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 3 varkensworsten
  • 1 ei, losgeklopt
  • 7 eieren
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl zaanse mosterd
  • 2 el bieslook, gehakt
  • ¼ bos krulpeterselie
  • 500 gr belegen kaasblokjes
  • 100 gr leverworst, in plakken
  • 1 pot zilveruitjes, uitgelekt
  • 1 pot augurken, uitgelekt
  • 100 gr boterhamworst, in plakken
  • 2 el grove Zaanse mosterd

Benodigdheden

  • cocktailprikkers
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • spuitzak met stervormige mond

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Leg de ontdooide plakjesbladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat en snij ze doormidden. Van ieder plakje bladerdeeg kun je nu twee saucijzenbroodjes maken.

Snijd de worsten open en verdeel de vulling over de bladerdeegplakjes. Vouw dubbel en plak aan een kant vast met wat losgeklopt ei. Duw de randjes stevig op elkaar met het uiteinde van een vork en bestrijk het broodje met het ei. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kook de eieren hard. Pel en halveer ze en verwijder het eigeel. Meng in een kom het eigeel met de mayonaise, mosterd en de bieslook, breng op smaak met peper en zout. Doe in een spuitzak met stervormige mond en spuit de vulling op de eitjes. Garneer met een topje krulpeterselie.

Rol de plakken boterhamworst op. Snijd de plakjes leverworst door. Snijd nu de helft van de leverworst nog een keer door zodat je een kwart plakje hebt. Prik op een cocktailprikker een zilveruitje, twee augurkjes, weer een zilveruitje en sluit af met een kwart plakje leverworst.

Maak nu de taart op. De onderste laag bestaat uit de mini saucijzenbroodjes, daarop komt een laag met de cocktailprikkers. Eromheen verdeel je de gevulde eieren om en om. Steek hier en daar een rol boterhamworst tussen de saucijzenbroodjes. De volgende laag bestaat uit de blokjes kaas.

Helemaal bovenop de taart zet je een klein schaaltje mosterd om te dippen. Leg de halve plakjes leverworst rondom de mosterd en prik er een vlaggetje in.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

54
Borreltaart
borreltaart