Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter de taartvorm en bekleed met bakpapier. Houd in gedachten dat de onderkant van de taart straks de bovenkant wordt omdat je de taart omdraait na het bakken.
Onder- en bovenkant taart
Bekleed de bodem en de zijkant van de vorm met om en om stukjes wit en bruin brood. Verdeel de taart in 16 stukjes, 8 wit en 8 bruin. Bekleed eerst de bodem en daarna de rand van de vorm.
Tip:
Het is makkelijk om eerst op papier uit te tekenen hoe je het brood wil neerleggen. Als je een papieren driehoek uitknipt dan kun je dit als mal gebruiken voor het brood.
Vulling
Stap 1:
Snijd de ananas in blokjes. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat daarna in stukjes. Snijd de mozzarella in plakjes.
Stap 2:
Verdeel de mosterd over het brood. Beleg de vorm (bodem en rand) met plakken kaas. Verdeel de ananasblokjes en de Parmezaanse kaas over de kaas. Ga verder met een laagje pastrami en een laagje witbrood. Bestrijk het brood met de pesto. Verdeel de tomaat en de mozzarella erover. Leg hier weer een laagje pastrami en Parmezaanse kaas op en druk goed aan. Eindig met plakken kaas en een laagje bruin brood.
Stap 3:
Dek de taart af met bakpapier, druk alles nog een keer stevig aan en pak in met aluminiumfolie. Bak de Tosti-taart circa 20 minuten in de oven. Laat de taart iets afkoelen. Keer de vorm om op een schaal of taartplateau.
Meld je aan en praat mee