De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tosti-taart

Is het geen feestje om te zien? Wij zijn in iedergeval gek op deze mooie tosti-taart uit The Bakery. Deel het met vrienden of maak het thuis met je kinderen. We garanderen je een groot succes. 

45 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
tosti taart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Is het geen feestje om te zien? Wij zijn in iedergeval gek op deze mooie tosti-taart uit The Bakery. Deel het met vrienden of maak het thuis met je kinderen. We garanderen je een groot succes. 

Bereidingswijze

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Beboter de taartvorm en bekleed met bakpapier. Houd in gedachten dat de onderkant van de taart straks de bovenkant wordt omdat je de taart omdraait na het bakken. 

Onder- en bovenkant taart 
Bekleed de bodem en de zijkant van de vorm met om en om stukjes wit en bruin brood. Verdeel de taart in 16 stukjes, 8 wit en 8 bruin. Bekleed eerst de bodem en daarna de rand van de vorm. 

Tip: 
Het is makkelijk om eerst op papier uit te tekenen hoe je het brood wil neerleggen. Als je een papieren driehoek uitknipt dan kun je dit als mal gebruiken voor het brood. 

Vulling

Stap 1: 
Snijd de ananas in blokjes. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaat daarna in stukjes. Snijd de mozzarella in plakjes.  

Stap 2: 
Verdeel de mosterd over het brood. Beleg de vorm (bodem en rand) met plakken kaas. Verdeel de ananasblokjes en de Parmezaanse kaas over de kaas. Ga verder met een laagje pastrami en een laagje witbrood. Bestrijk het brood met de pesto. Verdeel de tomaat en de mozzarella erover. Leg hier weer een laagje pastrami en Parmezaanse kaas op en druk goed aan. Eindig met plakken kaas en een laagje bruin brood.  

Stap 3: 
Dek de taart af met bakpapier, druk alles nog een keer stevig aan en pak in met aluminiumfolie. Bak de Tosti-taart circa 20 minuten in de oven. Laat de taart iets afkoelen. Keer de vorm om op een schaal of taartplateau. 

 

 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker