De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vegan bamischijven van donnie (de fenomeen)

Donnie, oftewel De fenomeen, is naast ster op het podium ook een ster in de keuken. Hij heeft samen met Janny voor De Smaak van Nederland zijn fenomenale Vegan bamischijven gemaakt. We kunnen je verzekeren dat dit een succes gaat worden!

150 MIN
bami 1

Een recept van

Donnie, oftewel De fenomeen, is naast ster op het podium ook een ster in de keuken. Hij heeft samen met Janny voor De Smaak van Nederland zijn fenomenale Vegan bamischijven gemaakt. We kunnen je verzekeren dat dit een succes gaat worden!

Bereidingswijze

Bami 

Stap 1: 
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel in een vergiet met koud water en zet apart. 

Stap 2: 
Pel de knoflook en de ui. Snipper de ui en hak de knoflook en de peper(s) fijn. Was de prei en snijd in ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de paksoi in repen.  

Stap 3: 
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook, peper, prei, wortel, paksoi en doperwten voor 6 min. Voeg gember, koriander, komijn en laos toe en roerbak 2 min mee.  Voeg de mie, taugé, 1 el ketjap en 1 tl sambal toe. Haal van het vuur. Weeg 1200 g van de bami af en snijd grof door. Snijd de bosuitjes fijn en meng door de bami.  

Bamischijven  

Stap 4:  
Zet de groentebouillon op. Smelt de margarine in een andere pan en voeg de helft van de bloem toe. Laat 3 min op laag vuur garen. Los de agar agar op in de hete groentebouillon. Voeg al roerend met een garde de bouillon toe aan de pan met de boter en de bloem en breng aan de kook. Zet het vuur laag en meng het mengsel door de bami. Breng daarna op smaak met de rest (of meer) van de ketjap de de sambal.  

Stap 5: 
Doe de bami in een platte lage bak en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat daarna minimaal 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Maak de eivervanger aan tot de hoeveelheid van 2 eieren volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet in een diep bord. Doe de bloem en het paneermeel in 2 andere diepe borden. 

Stap 6: 
Steek met een steekring of glas van ca 10-12 cm doorsnede 8 cirkels uit het bamimengsel. Haal de cirkels eerst door het bord met de bloem, daarna door het bord met de eivervanger, en als laatst door het bord met paneermeel en laat 20 min. opstijven in de koelkast.  

Stap 7: 
Verhit de frituur tot 180°C. Frituur de bamischijven in gedeeltes in ca 4 min. goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Tip: 
Je kunt van de rest van de bami ook prima bamischijven maken en ze met bakpapier ertussen invriezen. Laat ze ontdooien voor het frituren. 

Dit recept is afkomstig uit het boek Donnie’s Kookboek van Rapper Donnie ISBN: 9789000368181 
Prijs: €17,99 
Verschijningsdatum: November 2019 
Spectrum 

 

Benieuwd naar andere recepten uit de Smaak van Nederland? > BEKIJK HIER DE RECEPTEN

Om  stipt 6 uur 's avonds zit Nederland te genieten van een bordje stamppot (mét juskuiltje) of een traditioneel AVG-tje. Alhoewel, dat is ons traditionele beeld. Maar klopt dit beeld tegenwoordig nog wel? Culinair televisie-icoon Janny van der Heijden zoekt het uit in De Smaak van Nederland.

Staat de Hollandse Pot nog bijna iedere dag op het menu of geven we toch de voorkeur aan een snel en makkelijk pastagerecht. Koken we eigenlijk wel zelf of grijpen we naar de pakjes en zakjes, of zelfs een aan huis bezorgd verspakket? 24Kitchen heeft een uitgebreid onderzoek gedaan en heeft het antwoord op deze vragen. Hoe het precies zit legt Janny aan je uit in 6 verrassende afleveringen met ieder een eigen thema.

De Smaak van Nederland met Janny van der Heijden is vanaf 22 februari, elke maandag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen. 

De smaak van Nederland Janny van der Heijden

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker