De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vacherin met lemon curd

Verwarm de oven voor op 100 C. Klop de eiwitten voor de vacherins stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzende pieken vormt.
Klop er achtereenvolgens de maïzena en de azijn door.

150 min kooktijd
Vacherin met lemon curd

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 C. Klop de eiwitten voor de vacherins stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzende pieken vormt.

Klop er achtereenvolgens de maïzena en de azijn door. Doe het eiwitmengsel in een spuitzak en spuit er op een met bakpapier bekleedde bakplaat 6 cirkels van circa 12 centimeter doorsnee in een paar laagjes hoog van.

Laat in circa 100 minuten gaar worden in de oven. Rasp voor de curd de gele schil van de citroenen en pers ze uit. Doe het citroenrasp samen met de suiker en de boter in een kom en verwarm au bain-marie. Haal van het vuur als de suiker en de boter gesmolten zijn en voeg geleidelijk eerst het citroensap en vervolgens het ei toe.

Zet terug op het vuur en verwarm al roerend tot het mengsel gebonden is. Zorg ervoor dat je telkens de zijkanten van de kom schoon schraapt; het ei stolt hier het eerst en zorgt anders voor klontjes in de curd. Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen; de curd wordt dan nog een stuk dikker.

Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof. Halveer de passievruchten en schep met een theelepel het binnenste eruit.

Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Vul de vacherins met een lepel lemoncurd. Steek de partjes pruim erin en verdeel de passievrucht erover. Garneer met de pistachenootjes en eventueel de lavendelbloemetjes.

De rest van de lemoncurd kun je 1 week afgesloten in een potje bewaren in de koelkast. Lekker op een beschuitje!

In De Worsten van Babel on Tour nemen 24Kitchen chef Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb ons 10 weken mee op een culinaire roadtrip door Europa. 

De Worsten van Babel zijn de uitdaging aangegaan om zonder geld, al kokende en klussende, aan te komen op hun einddoel in Spanje: een reservering in een van de beste restaurants ter wereld: Mugaritz van chef Andoni Aduriz. Er zijn twee dingen die vast staan: ze hebben een foodtruck om mee door Europa te reizen en ze hebben een reservering in het restaurant.

Onderweg ontdekken ze de lokale cultuur en bijbehorende gerechten. Om geld te verdienen voor hun reis gaan ze koken en werken voor de locals op de plekken die ze aandoen: op straat, met privé diners, op markten, op een camping bbq, een verjaardag. Alles moet uit de kast gehaald worden om geld en benzine te verdienen. Om te weten wat de lokale bewoners lekker vinden moet er wel gezocht worden naar mooie ingrediënten en recepten. Lukt het ze om binnen de tijd de reis af te leggen?

De locaties

Om bij hun einddoel te komen reizen de jongens van plek naar plek. Per dag leggen ze zoveel mogelijk kilometers af, afhankelijk van hoeveel geld ze bij elkaar hebben kunnen sprokkelen op de vorige locatie. 

De Worsten beginnen hun reis in Amsterdam, waarna ze belanden bij hun eerste 'echte' locatie: het idyllische Kruiskerke, ten Westen van Gent. De reis verloopt niet helemaal zoals gepland, zo krijgen ze onderweg pech en duurt het even voordat ze een plek hebben gevonden om geld voor de benzine verdienen. 

Na bij slagerij Gaston van de Walle in Kruiskerke zelf Gentse penzen (worsten) te hebben gedraaid, gaan ze de markt op van Gent waar ze de lekkerste broodjes worst, ingelegde venkel en een heerlijke peterselie-kervelmayo verkopen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker