De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

miljuschka's taco's

Tijdens haar reis voor Miljuschka in Mexico ontdekte onze Miljuschka alles over de Mexicaanse keuken. Inclusief taco's. Ze deelt het recept voor taco's met courgettebloemen.

taco Miljuschka

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Tijdens haar reis voor Miljuschka in Mexico ontdekte onze Miljuschka alles over de Mexicaanse keuken. Inclusief taco's. Miljuschka: "In Mexico bakken ze alles op de comal oftewel een soort grote bakplaat. Heb je die nou niet, maak dit recept dan in een grote pan. Het liefst met anti-aanbaklaag. Dit recept is een herinnering aan de lekkerste taco die ik heb gegeten in Mexico. Heel simpel maar toch ook chic door de courgettebloemen."

Bereidingswijze

Stap 1:
Vet de bakplaat of pan in met olie. Zet het vuur zachtjes aan. Pureer ondertussen de bonen.

Stap 2:
Verwarm de tortillas 30 seconden op de verwarmde plaat zodat ze flexibel worden. 

Stap 3:
Besmeer de tortillas met de gepureerde bonen. 

Stap 4:
Strooi de helft van de geraspte kaas in een hoopje op de bakplaat of pan, ter grootte van de tortilla. Druk de tortilla erop en laat de kaas ertegenaan smelten.

Stap 5:
Draai de tortilla om en verdeel de bloemen aan de bovenkant de tortilla. 

Stap 6:
Draai de tortilla weer om en bak nog een keer aan de kaas-bloem-kant. 

Stap 7: 
Herhaal dit met de tweede tortilla als de bakplaat of pan te klein is om ze tegelijk te bakken.

Stap 8:
Besmeer met salsa of sambal en klap dubbel. 

Bekijk de eerste aflevering van Miljuschka in Mexico 30 maart om 22.00 uur bij 24Kitchen op kanaal 24!

Kijk elke maandag naar een nieuwe aflevering van Miljuschka in Mexico op 24Kitchen, kanaal 24!

miljuschka in mexico

In haar prachtige nieuwe programma neemt Miljuschka in 6 afleveringen je op reis naar Mexico. Daar bezoekt ze onder andere  inheemse boeren, gaat ze op bezoek bij restaurant Pujol (die zich nummer 12 van de wereld mag noemen) en gaat ze aan de bak bij Luis Robledo (de beste banketbakker van Latijns Amerika). Ook bewijst ze opnieuw niet bang te zijn en proeft ze wel hele bijzondere gerechten. 

Kijk naar Miljuschka in Mexico, iedere maandag om 22.00 op 24Kitchen, kanaal 24. 

MIM_Abri_format_DEF.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker