Tijdens haar reis voor Miljuschka in Mexico ontdekte onze Miljuschka alles over de Mexicaanse keuken. Inclusief taco's. Miljuschka: "In Mexico bakken ze alles op de comal oftewel een soort grote bakplaat. Heb je die nou niet, maak dit recept dan in een grote pan. Het liefst met anti-aanbaklaag. Dit recept is een herinnering aan de lekkerste taco die ik heb gegeten in Mexico. Heel simpel maar toch ook chic door de courgettebloemen."

Miljuschka Witzenhausen
miljuschka in mexico

Kijk elke maandag naar een nieuwe aflevering van Miljuschka in Mexico op 24Kitchen, kanaal 24!

Ingredienten

2
Porties

  • 1 tl zonnebloemolie
  • 2 kleine tortilla's
  • 100 g bruine bonen
  • 100 g gruyère of emmentaler, geraspt
  • 5 courgettebloemen
  • 2 el rode salsa of milde sambal

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Stap 1:
Vet de bakplaat of pan in met olie. Zet het vuur zachtjes aan. Pureer ondertussen de bonen.

Stap 2:
Verwarm de tortillas 30 seconden op de verwarmde plaat zodat ze flexibel worden. 

Stap 3:
Besmeer de tortillas met de gepureerde bonen. 

Stap 4:
Strooi de helft van de geraspte kaas in een hoopje op de bakplaat of pan, ter grootte van de tortilla. Druk de tortilla erop en laat de kaas ertegenaan smelten.

Stap 5:
Draai de tortilla om en verdeel de bloemen aan de bovenkant de tortilla. 

Stap 6:
Draai de tortilla weer om en bak nog een keer aan de kaas-bloem-kant. 

Stap 7: 
Herhaal dit met de tweede tortilla als de bakplaat of pan te klein is om ze tegelijk te bakken.

Stap 8:
Besmeer met salsa of sambal en klap dubbel. 

Bekijk de eerste aflevering van Miljuschka in Mexico 30 maart om 22.00 uur bij 24Kitchen op kanaal 24!

Geef je waardering

116
taco Miljuschka
Miljuschka's taco's met courgettebloemen