De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

köfte van de bbq

In Buitengewoon BBQ maakt Pitmaster X deze overheerlijke köfte.

20 min voorbereidingstijd
Köfte van de BBQ

Een recept van

Roel Westra

Roel

"De ui is het geheim van een sappige köfte. De sap van de ui zorgt ervoor dat de köfte sappig wordt en dus nog lekkerder!"

Bereidingswijze

Köfte

  1. Rasp de ui en knoflook. Hak de peterselie fijn. Doe in een kom.  

  2. Voeg het zout, paprikapoeder en komijn toe en meng door elkaar. 

  3. Voeg het rundergehakt en lamsgehakt toe en kneed circa 5 minuten tot het een stevige massa is.  

  4. Vorm ballen ter grootte tussen een golfbal en tennisbal. Druk een beetje plat met drie vingers. 

  5. Steek de houtskoolbarbecue aan met een firestarter. Wacht tot de kolen gloeien.  

  6. Leg de köfte direct boven het vuur op het rooster. 

  7. Grill ze circa 3-4 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn vanbinnen. 

  8. Serveer met de aardappels, salade met sumakdressing en aubergine-lasagne. 

Krokante aardappels (optioneel)

  1. Was de krieltjes en doe ze in een kom.  

  2. Voeg de olijfolie, maïsmeel, barbecuekruiden en de kruidnagel toe. Meng goed door.  

  3. Doe de aardappels in een rotisseriemand en rooster ze circa 45 minuten in de barbecue met achterbrander, tot ze krokant en gaar zijn. 

Komkommerdips saus (optioneel)

  1. Rasp de komkommer grof. Doe in een kom. 

  2. Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de kom.  

  3. Voeg de Turkse yoghurt, olijfolie, zout en peper toe en meng goed door.  

  4. Zet in de koelkast tot gebruik. 

Start de zomer in vuur en vlam. In dit gloednieuwe programma leert bbq-expert Roel Westra, beter bekend als Pitmaster X, je alles wat je nog niet wist over het koken op de BBQ. 

BuitenGewoonBBQ

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker