Köfte
-
Rasp de ui en knoflook. Hak de peterselie fijn. Doe in een kom.
-
Voeg het zout, paprikapoeder en komijn toe en meng door elkaar.
-
Voeg het rundergehakt en lamsgehakt toe en kneed circa 5 minuten tot het een stevige massa is.
-
Vorm ballen ter grootte tussen een golfbal en tennisbal. Druk een beetje plat met drie vingers.
-
Steek de houtskoolbarbecue aan met een firestarter. Wacht tot de kolen gloeien.
-
Leg de köfte direct boven het vuur op het rooster.
-
Grill ze circa 3-4 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben en gaar zijn vanbinnen.
-
Serveer met de aardappels, salade met sumakdressing en aubergine-lasagne.
Krokante aardappels (optioneel)
-
Was de krieltjes en doe ze in een kom.
-
Voeg de olijfolie, maïsmeel, barbecuekruiden en de kruidnagel toe. Meng goed door.
-
Doe de aardappels in een rotisseriemand en rooster ze circa 45 minuten in de barbecue met achterbrander, tot ze krokant en gaar zijn.
Komkommerdips saus (optioneel)
-
Rasp de komkommer grof. Doe in een kom.
-
Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de kom.
-
Voeg de Turkse yoghurt, olijfolie, zout en peper toe en meng goed door.
-
Zet in de koelkast tot gebruik.
0 reacties