Pasta met pompoensaus
-
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Schil de pompoen en snijd ‘m in blokjes van ongeveer 2 cm. Besprenkel de blokjes met 2 el olijfolie en wat zout en peper. Rooster de pompoen ongeveer 10 minuten of tot de pompoen gaar is.
-
Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat.
-
Snijd de ui in ringen. Doe twee eetlepels olijfolie in een hapjespan en laat de ui hierin ongeveer 5 tot 10 minuten karamelliseren. Rasp de knoflook en voeg samen met de kaneel toe aan de ui. Bak 1 minuut mee. Voeg daarna de pompoen toe.
-
Bak in een andere pan de cantharellen met wat olie in 5 minuten knapperig.
-
Voeg de havermelk toe aan de pan met de uien, knoflook en pompoen en laat 3 minuten meepruttelen. Mix dan het geheel met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
-
Voeg de tagliatelle toe aan de pompoensaus. Roer goed door. Schep de tagliatelle op een bord of in een kom. Garneer met de knapperige cantharellen en peterselie.
0 reacties