De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip katsu curry

Kip katsu curry is een heerlijk Japans gerecht dat bestaat uit een zijdezachte, romige curry met een krokant stukje vlees. Eveline deelt haar recept voor dit hemelse Japanse curry-recept.

25 min voorbereidingstijd
Katsu Curry

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Kip Katsu Curry is één van mijn lievelingsgerechten. De Japanse curry met krokante kipschnitzel is een heerlijk bord comfort food. Natuurlijk extra lekker als je de kip zelf paneert. Gelukkig is dat makkelijker dan je denkt.

Bereidingswijze

Kip Katsu Curry

  1. Sla met behulp van een deegroller de kipfilet gelijkmatig plat.

  2. Klop het ei. Haal de kipfilet eerst door het ei en vervolgens door de panko. Laat rusten in de koelkast.

  3. Snijd de wortel en ui in grove stukken.

  4. Verhit een scheut neutrale olie in een koekenpan en bak hierin de wortel en ui. 

  5. Voeg vervolgens de kerrie, kurkuma, sojasaus, palmsuiker, sherry, kokosmelk, bloem, kippenbouillonpoeder en water toe aan de pan. Roer het goed door.

  6. Voeg toe aan de keukenmachine en maal tot een gladde saus. Laat daarna iets inkoken.

  7. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  8. Verhit een scheut neutrale olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet aan elke kant voor ongeveer 2.5 minuut goudbruin.

  9. Snijd in dunne plakken.

  10. Serveer de katsu curry met gekookte witte rijst.

Wat zit er in Kip katsu curry?

Deze versie van Japanse curry wordt gemaakt op basis van ui en wortel. De smaakmakers in het gerecht zijn kerrie, kurkuma, sojasaus, palmsuiker, sherry, kokosmelk, bloem, kippenbouillonpoeder. De curry wordt geserveerd met een krokante kipschnitzel en witte rijst.

kip katsu met rijst

Is katsu curry pittig?

Nee, katsu curry is niet pittig. In de basis van het gerecht worden alleen ingrediënten gebruikt die van zichzelf mild zijn qua smaak. Als je het lekker vind om pittig te eten dan kan je natuurlijk wel een peper toevoegen. Maar dat hoort van origine niet in dit gerecht.

katsu op een bordje met rijst

Maak kennis met onze allernieuwste chef: Eveline Wu. In haar nieuwe programma Eveline's Asian Streetfood laat ze zien hoe makkelijk en snel je Aziatische streetfood-recepten thuis klaar kan maken. 

Asian Streetfood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker