Kip katsu curry is een heerlijk Japans gerecht dat bestaat uit een zijdezachte, romige curry met een krokant stukje vlees. Eveline deelt haar recept voor een hemelse kip katsu curry.

Eveline Wu
Logo Kikkoman

Smaak bepaalt voor een groot deel het succes van je gerecht. De sojasaus van Kikkoman is een natuurlijk gebrouwen smaakmaker. De uitgesproken umami-smaak is kenmerkend voor de sojasaus met de welbekende rode schenkdop. Voeg deze vijfde basissmaak toe aan je gerecht en ontdek een nieuwe smaakbeleving.

Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 2 st kipfilet
  • 1 ei
  • 100 g panko
  • 1/2 ui
  • 1/2 wortel
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 eetlepel sojasaus
  • 1/4 palmsuiker
  • 2 eetlepel sherry
  • 4 eetlepel kokosmelk
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kippenbouillonpoeder
  • 300 ml water
  • 150 g witte rijst

Bereidingswijze

25 minuten

Stap 1:
Sla met behulp van een deegroller de kipfilet gelijkmatig plat. Klop het ei. Haal de kipfilet eerst door het ei en vervolgens door de panko. Laat rusten in de koelkast.

Stap 2:
Snijd de wortel en ui in grove stukken. Verhit een scheut neutrale olie in een koekenpan en bak hierin de wortel en ui. Voeg vervolgens de kerrie, kurkuma, sojasaus, palmsuiker, sherry, kokosmelk, bloem, kippenbouillonpoeder en water toe aan de paan. Roer het goed door. Voeg toe aan de keukenmachine en maal tot een gladde saus. Laat daarna iets inkoken.

Stap 3:
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4:
Verhit een scheut neutrale olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet aan elke kant voor ongeveer 2.5 minuut goudbruin. Snijd in dunne plakken.

Stap 5:
Serveer de krokante kipfilet met de curry en de gekookte witte rijst.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT EVELINE’S ASIAN STREETFOOD

Geef je waardering

Katsu Curry
Katsu Curry