Er gaat niks boven een verse kop soep. En al helemaal als het gaat om deze rijkgevulde asem pedis van Oma Reen. Serveer het samen met wat verse sambal, een lekker drankje en goed gezelschap. Hét recept voor een geslaagde avond.

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 2 cm djahé
  • 2 cm laos
  • 1 sereh
  • 2 uien
  • 2 grote tenen knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 prei
  • 1 rode paprika
  • 125 g bloemkool
  • 1 kleine winterpeen
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 citroen
  • Sambal, naar smaak

Extra nodig

  • schuimspaan

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 15 minuten

Stap 1: 
Breng een pan met 2 liter water, kippenbouten en kippenbouillonblokjes aan de kook. Zet het vuur lager. Schep het met een schuimspaan het schuim van de pan. Snijd de djahe en laos in plakjes en kneus de sereh en voeg daarna toe aan de bouillon. Gaar de kippenbouten op laag vuur in circa 45 minuten gaar. Haal de kippenbouten uit de bouillon wanneer ze gaar zijn en pluk het vlees van de botten. Voeg het vlees zonder botten toe aan de bouillon. 

Stap 2: 
Pel en snijd 2 uien grof. Pel en pers 2 tenen knoflook. Fruit de ui en knoflook in 1 eetlepel zonnebloemolie tot ze glazig zijn. Voeg dit daarna aan de bouillon toe. Was, schil en snijd de bleekselderij, prei, rode paprika, wortel en bloemkool in grove stukken. Voeg de soepgroenten en tomatenpuree toe aan de bouillon. En laat alles nog circa 15 minuten trekken. Voeg citroensap en sambal toe naar smaak. 

Tips van oma Reen: 

  • Djahe, laos en sereh die je overhoudt, kan je makkelijk invriezen. 
  • Wil je er een maaltijdsoep van maken? Serveer de soep dan met een goede schep gekookte rijst. 

  • De soep wordt nog lekkerder als je hem een dagje van tevoren maakt. 

Geef je waardering

159
asempedis