- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de oregano grof en houd wat losse blaadjes apart om te garneren. Hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in stukken.
- Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi royaal met zout en peper.
- Giet een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de zalmfilets hierin 5 minuten op medium hoog vuur. Draai om en bak de andere kant nog eens 3 minuten met het deksel op de pan.
- Haal de zalmfilets uit de pan en leg apart op een bord.
- Bak in dezelfde pan de knoflook samen met de tomaten en de oregano.
- Voeg een snuf zout en de gedroogde chilivlokken toe. Blus af met de kookroom. Voeg de spinazie toe en roer om totdat de spinazie helemaal geslonken is.
- Leg de zalmfilets in de saus en laat met het deksel op de pan nog een minuut doorwarmen.
- Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden en leg er de zalmfilets op. Schep er een lepel saus overheen en garneer met blaadjes verse oregano.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
4 reacties