Deze tagliatelle met zalm en spinazie is makkelijker dan makkelijk. Zin in een zalig bord romige pasta met een gezond stukje vis na een lange, drukke dag? Of gewoon in een snelle, smaakvolle maaltijd? Dan is dit tagliatelle-recept perféct!

Er gaat wat ons betreft niets boven een heerlijk bordje pasta na een lange dag. Makkelijk, voedzaam en het staat zo op tafel. Zo ook deze romige tagliatelle met zalm.

Hoe lang moet tagliatelle koken?

Het enige waar je even op moet letten is dat de bite van de pasta wordt zoals jij het lekker vindt. Tagliatelle moet gemiddeld zo'n 7 tot 10 minuten koken. Maar! Op de verpakking van pasta staat vaak een (te) lange kooktijd. De echte keukenprinses blijft dan ook bij de pan en proeft tot de pasta de juiste bite heeft. 

Een paar tips een trucs bij het koken van tagliatelle:

  • Wil je de pasta meteen serveren? Kook de tagliatelle dan pas als je gasten aan tafel zitten. 
  • Reken 1,5 liter water op 100 gram pasta (tijdens het koken verliest de pasta zetmeel: er is voldoende water nodig om het zetmeel op te nemen en te voorkomen dat de tagliatelle gaat kleven).
  • Voeg het zout pas toe als het water kookt - vlák voor je de pasta in het water doet.
  • Heeft de pasta de juiste bite? Stop het kookproces met een glas koud water en giet het meteen af.

Let op: gaat er warme of hete saus door de tagliatelle? Kook de pasta dan ietsje minder lang (het garingsproces gaat door in de saus).

Lees ook: waarom je het pastawater nooit weg moet gooien! >

 

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g verse tagliatelle
  • 4 zalmfilets zonder huid
  • 4 tenen knoflook
  • 150 g babyspinazie
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 1/4 bos verse oregano
  • 6 zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Tagliatelle met zalm en spinazie

Stap 1:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2:

Hak de oregano grof en houd wat losse blaadjes apart om te garneren. Hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in stukken.

Stap 3:

Dep de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi royaal met zout en peper. Giet een scheut olijfolie in een hapjespan en bak de zalmfilets hierin 5 minuten op medium hoog vuur. Draai om en bak de andere kant nog eens 3 minuten met het deksel op de pan. Haal de zalmfilets uit de pan en leg apart op een bord.

Stap 4:

Bak in dezelfde pan de knoflook samen met de tomaten en de oregano. Voeg een snuf zout en de gedroogde chilivlokken toe. Blus af met de kookroom. Voeg de spinazie toe en roer om totdat de spinazie helemaal geslonken is.

Stap 5:

Leg de zalmfilets in de saus en laat met het deksel op de pan nog een minuut doorwarmen.

Tagliatelle serveren

Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden en leg er de zalmfilets op. Schep er een lepel saus overheen en garneer met blaadjes verse oregano.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

8948
tagliatelle met zalm en spinazie - recept
Zalm in romige saus met tagliatelle 2