Zalm uit de oven maken? Met dit recept van 24Kitchen's chef Miljuschka zet jij in een handomdraai een overheerlijk stukje zalm op tafel. Even op smaak brengen, in de oven en smullen maar - makkelijker kan het bijna niet. Je serveert 'em bijvoorbeeld met deze zachte aardappelsalade en knapperige komkommersalade.

Tip: dit gerecht is bij uitstek geschikt wanneer je verzekerd wilt zijn van een perfect gegaard stukje zalm. Met dit recept kun je het namelijk niet verpesten, aldus Miljuschka!

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Aardappelsalade met zalm uit de oven

  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 limoenen
  • 4 zalmfilets a 100 g
  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 komkommer
  • olijfolie extra vierge
  • 0.5 bos munt
  • 1 bos bieslook
  • 120 ml crème fraîche

Extra nodig

  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Zalm uit de oven

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2:

Pel en snijd de knoflook heel fijn. Meng een scheut olijfolie om in te bakken met sap van een halve limoen en de knoflook.

Stap 3:

Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met de knoflook-limoenolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gaar de zalmfilets circa 18 minuten in de oven.

Aardappelsalade

Stap 1:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Stap 2:

Schil en snijd de aardappels in blokjes en kook ze circa 7 minuten in de pan met water. Giet af en laat goed uitwasemen en een beetje afkoelen.

Stap 3:

Snijd de bieslook fijn en meng samen met de crème fraîche en rasp en sap van een limoen door de aardappelblokjes en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Komkommersalade

Stap 1:

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes.

Stap 2:

Meng sap van een halve limoen met een beetje olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper en breng de komkommer ermee op smaak.

Stap 3:

Pluk en snijd de munt fijn en meng door de komkommersalade.

Serveren

Leg de zalm uit de oven op het bord en schep wat van de aardappel- en komkommersalade erbij.

Geef je waardering

138
zalm uit de oven