De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dragon-pastinaakpuree met zalm uit de oven

Deze dragon-pastinaakpuree met zalm uit de oven is super simpel, lekker en écht makkelijk!

Dragon-pastinaakpuree met zalm uit de oven

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, maak de pastinaak schoon en snijd in grove stukken. Zet dit op met koud water, wat zout en laurier en kook ongeveer 20 minuten. 
  2. Fileer de zalm door de huid eraf te snijden, snijd de prei in dunne ringetjes, snipper de knoflook en doe in een ovenschaal. Leg de zalmfilets erop en sprankel er wat olijfolie over. Doe er een ruim glas witte wijn bij en maak af met citroensap, plakjes citroen en zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en stop in de oven op 120° voor ongeveer 10/15 minuten.
  3. Bak ondertussen de huid van de zalm krokant in een pan of in de oven op een ovenplaat tussen twee bak papiertjes met gewicht (bijvoorbeeld een pan) daarop. 
  4. Snijd de kontjes van de bimi eraf en snijd de dikkere bimi over de lengte door. 
  5. Giet de aardappelen af en voeg een klontje boter en een scheutje room toe. Ris de blaadjes van de dragon en voeg deze toe aan de aardappelen. Stamp de aardappelen en maak de puree af met wat peper en zout. 
  6. Als de zalmfilets klaar zijn, giet je het vocht van de zalm inclusief de prei in een pannetje, kook dit op met de mosterd en monteer de saus met wat room, peper en zout. 
  7. Bak de bimi op hoog vuur. Serveer de stamppot met de bimi, een mooie moot zalm, de saus en het krokantje van de huid.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker