Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Dragon pastinaakpuree met zalm uit de oven

  • 300 g kruimige aardappelen
  • 500 g pastinaak
  • zout
  • 1 laurierblaadje
  • 4 moten zalm op de huid
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ruim glas witte wijn
  • 1 citroen
  • peper
  • aluminiumfolie
  • 1 pakje bimi
  • 1 klontje roomboter
  • 100 ml room
  • 2 takjes verse dragon
  • 2 eetlepels grove mosterd

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten
  1. Schil de aardappelen, maak de pastinaak schoon en snijd in grove stukken. Zet dit op met koud water, wat zout en laurier en kook ongeveer 20 minuten. 
  2. Fileer de zalm door de huid eraf te snijden, snijd de prei in dunne ringetjes, snipper de knoflook en doe in een ovenschaal. Leg de zalmfilets erop en sprankel er wat olijfolie over. Doe er een ruim glas witte wijn bij en maak af met citroensap, plakjes citroen en zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en stop in de oven op 120° voor ongeveer 10/15 minuten.
  3. Bak ondertussen de huid van de zalm krokant in een pan of in de oven op een ovenplaat tussen twee bak papiertjes met gewicht (bijvoorbeeld een pan) daarop. 
  4. Snijd de kontjes van de bimi eraf en snijd de dikkere bimi over de lengte door. 
  5. Giet de aardappelen af en voeg een klontje boter en een scheutje room toe. Ris de blaadjes van de dragon en voeg deze toe aan de aardappelen. Stamp de aardappelen en maak de puree af met wat peper en zout. 
  6. Als de zalmfilets klaar zijn, giet je het vocht van de zalm inclusief de prei in een pannetje, kook dit op met de mosterd en monteer de saus met wat room, peper en zout. 
  7. Bak de bimi op hoog vuur. Serveer de stamppot met de bimi, een mooie moot zalm, de saus en het krokantje van de huid.

Geef je waardering

93
Dragon-pastinaakpuree met zalm uit de oven
Zalm uit de oven