Knolselderij-ovenschotel
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Schil de knolselderij en snijd in dunne plakken en daarna in kleine stukjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de bieslook in ringetjes. Hak de walnoten grof door. Rasp de comté.
-
Verhit een koekenpan en bak hierin de knoflook en vegan spekjes tot de spekjes krokant zijn.
-
Meng de helft van de spekreepjes in een kom met de kookroom, walnoten, bieslook en de helft van de geraspte comté. Breng op smaak met peper en zout.
-
Meng het spek-roomengsel door de knolselderij en aardappelschijfjes.
-
Vet een ovenschaal in en stort het knolselderij-aardappelmengsel hierin. Verdeel de andere helft van het spekroom-mengsel. Garneer met de resterende spekjes en comté.
-
Bak de knolselderij-ovenschotel voor 25 minuten in de oven. Serveer met de rucola-salade.
Rucola-salade
-
Maal de basilicum met het sap van de citroen en een scheut olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
-
Meng de basilicumdressing met de rucola en garneer met de walnoten.
0 reacties